Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Σήμερα το ραντεβού του εργολάβου με τη ΔΕΠΑΝΟΜ για τις εργασίες στο πολυώροφο του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας - Αγώνας δρόμου για να ξεμπλοκάρουν.

        Σήμερα στις 4 το απόγευμα θα συναντηθεί ο εργολάβος που έχει αναλάβει την ανακατασκευή του πολυώροφου κτιρίου του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (όπως έχει προκύψει από τη συγχώνευση Ο.Σ.Κ. και ΔΕΠΑΝΟΜ), Ηρακλή Δρούλια, για το ζήτημα των οφειλών του,  που είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή των εργασιών. Την ίδια ώρα φορείς και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο πιέζουν για την επανεκκίνησή  τους ,καθώς το νοσηλευτικό ίδρυμα  έχει αποδυναμωθεί, λόγω του κτιριακού προβλήματος που προέκυψε από τον μεγάλο σεισμό του 2008, ενώ η προσέλευση ασθενών σε αυτό το διάστημα μεγαλώνει.
        Όπως δηλώνει στο thebest.gr ο Πρόεδρος των εργαζομένων Κώστας Πετρόπουλος "έχουμε φτάσει σε αδιέξοδο. Η έγκαιρη παράδοση του πολυώροφου είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για μας. Στο νοσοκομείο παρατηρείται μια μεγάλη αύξηση εισόδου ασθενών, κι ενώ όταν λειτουργούσε το κεντρικό κτίριο είχαμε για παράδειγμα στην παθολογική 70 κλίνες, σήμερα διαθέτουμε 25 ,την ώρα που οι ανάγκες ολοένα και μεγαλώνουν".
        Για το θέμα υπήρξαν την Παρασκευή συναντήσεις στην Αθήνα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. Ηρακλή Δρούλια. Ο κ. Κατσιφάρας ζήτησε από τον Υφυπουργό τη δέσμευση πως θα "τρέξει" άμεσα τη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των εργασιών.
       Ο κ. Κωνσταντινόπουλος ενημέρωσε πως αυτή τη στιγμή έχει διασφαλιστεί το ποσό του 1.300.000 ευρώ και γίνεται η κατανομή, ωστόσο ο Περιφερειάρχης έθεσε το αίτημα διασφάλισης μέχρι τέλους του 2014 του κονδυλίου τουλάχιστον των 4.000.000 ευρώ.
        Επιπλέον υπάρχουν κι άλλοι λόγοι για να ολοκληρωθεί το έργο εντός του χρονοδιαγράμματος, έως το τέλος Δεκεμβρίου του 2015 δηλαδή, καθώς το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και τα κονδύλια πρέπει να απορροφηθούν , διαφορετικά θα χαθούν και σε αυτή την περίπτωση η πρώην ΔΕΠΑΝΟΜ θα κληθεί να επιστρέψει χρήματα.
       Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο, θα παρακολουθούν την εξέλιξη των εργασιών. Η τοιχοποιία έχει  ολοκληρωθεί και απομένουν εργασίες που μπορούν να εξελίσσονται παράλληλα, πχ ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις ,άλλα δίκτυα κλπ, ενώ πολύ σημαντικό είναι το ζήτημα του εξοπλισμού. Σύμφωνα με τον κ.Πετρόπουλο η διαδικασία χρειάζεται να ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2015.
         Στις συναντήσεις που έγιναν στην Αθήνα, αρχικά με τον κ. Δρούλια και στη συνέχεια με τον κ. Κωνσταντινόπουλο, συμμετείχαν οι επικεφαλής παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου και βουλευτές Νίκος Καραθανασόπουλος και Βασίλης Χατζηλάμπρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο επικεφαλής παράταξης Γιώργος Κανέλλης, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Περιφερειάρχη, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Ιπποκράτης» και Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Πετρόπουλος και ο αντιπρόεδρος.
Από το The Best- Ελευθερία Μακρυγένη

Δεν υπάρχουν σχόλια: