Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Στο σκαμνί εταιρεία ιατρικών ειδών για μίζες σε γιατρούς νοσοκομείων

        Νέα υπόθεση δωροδοκίας ορθοπεδικών γιατρών δημοσίων νοσοκομείων βρίσκεται στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών.
         Στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης που διενεργείται για τις προμήθειες γιατρών από την εταιρεία ορθοπεδικών ειδών De Pui οι ανακριτές κατά της διαφθοράς εντόπισαν ύποπτα εμβάσματα που έφταναν σε λογαριασμούς γιατρών δημοσίων νοσοκομείων ανά την Ελλάδα.
         Ήδη η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος δυο στελεχών της νέας εταιρείας που αποκαλύφθηκε κατά την κύρια ανάκριση, ενώ ερευνάται και ο ρόλος γιατρών δημόσιων νοσοκομείων προκειμένου να εντοπιστούν στοιχεία που θα είναι ικανά να τους οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης.
         Μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τον εισαγγελέα Γιώργο Καλούδη ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της «ενεργητικής δωροδοκίας κατ εξακολούθηση σε βάρος του δημοσίου από δράστες οι οποίοι πέτυχαν όφελος που υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ εξακολούθηση και κατ επάγγελμα από κοινού και κατά μόνας».
        Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι υπεύθυνοι της εταιρείας φέρονται να είχαν στήσει ολόκληρο δίκτυο στα δημόσια νοσοκομεία μέσω του οποίου πλήρωναν γιατρούς προκειμένου να προωθούν συγκεκριμένο ιατρικό υλικό.
         Την υπόθεση θα χειριστεί τακτικός ανακριτής ο οποίος καλείται να ρίξει φως στα πρόσωπα των γιατρών αλλά και των υπευθύνων δημόσιων νοσοκομείων που ενδεχομένως εμπλέκονται. Στην περίπτωση που προκύψουν συγκεκριμένα στοιχεία τότε θα ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία.
         Η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης ανατέθηκε σε ανακριτές κατά της Διαφθοράς, οι οποίοι θα καλέσουν σε απολογία όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.
Αναδημοσίευση από τα ΝΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: