Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ k΄ ΚΑΤΑΛΗΨΗ την ΤΡΙΤΗ 30/5/17 στο Δ.Σ του Νοσοκομείου.

    Πραγματοποιήσαμε χθες, ακόμη μία ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, στη συνεδρίαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου, παρουσία αυτήν την φορά αντιπροσωπείας Εργαζόμενων από την Γενική μας Συνέλευσή που προηγήθηκε, αντιπροσωπείας που απαρτιζόταν κυρίως από Εργαζόμενους των Χειρουργείων και όλων σχεδόν των Τραυματιοφορέων του Νοσοκομείου μας και όχι μόνον.
      Στη προαναφερόμενη παράσταση διαμαρτυρίας, που εξελίχθηκε σε ΚΑΤΑΛΗΨΗ, διαμαρτυρηθήκαμε:
ü Κατ΄ αρχήν για την μη αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Συνάδελφοι Τραυματιοφορείς, προβλήματα που έχουν τεθεί κατ΄ επανάληψιν στον Διοικητή με αντίστοιχες παραστάσεις και για τα οποία δυστυχώς δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη, γι΄ αυτό και σ΄ αυτήν την φάση η ΚΑΤΑΛΗΨΗ.
ü Για την ΑΔΥΝΑΜΙΑ χορήγησης των κανονικών αδειών στους Συναδέλφους των χειρουργείων και όχι μόνον, άδειες ακόμη και του 2016, αλλά και της πληθώρας των οφειλόμενων ρεπό που μόνο για το χειρουργείο φθάνουν τις 555 ημέρες.
ü Για τα λειτουργικά προβλήματα των χειρουργείων, που απορρέουν από την ελλιπέστατη κάλυψη βαρδιών, τόσο με Νοσηλευτικό προσωπικό όσο και με Τραυματιοφορείς που δεν υπάρχουν καθόλου κάποια Απογεύματα και Νύκτες, αλλά και την ΑΝΕΞΕΛΕΞΚΤΗ φιλοξενία μη χειρουργημένων περιστατικών στην ΑΝΑΝΗΨΗ του Χειρουργείου.
ü Για την μη σωστή λειτουργία της διαδικασία της ΔΙΑΛΟΓΗΣ και κατ΄ επέκταση την δυσλειτουργία των ΤΕΠ και την πληθώρα των γνωστών –συχνών και σοβαρών- επικίνδυνων επιθέσεων.
ü Το μεγάλο έλλειμμα ΣΕΒΑΣΜΟΥ και η ΑΠΡΕΠΕΣΤΑΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ προς τον κλάδο των Τραυματιοφορέων.
ü Και γενικότερα για το μεγάλο ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ και ΣΩΣΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, τόσο στα προαναφερόμενα τμήματα όσο και σε πολλά άλλα που δυστυχώς έχουν ως αποτέλεσμα την δυσλειτουργία των υπηρεσιών του Νοσοκομείου μας.
    Διαμηνύσαμε στη Διοίκηση πως, εάν και εφ΄ όσον δεν υπάρξει κάτι για την αντιμετώπιση των προαναφερόμενων προβλημάτων και  εάν συνεχιστεί η απαράδεκτη και προκλητική πρακτική και τακτική της αποφυγής των συναντήσεων μας, των αναποτελεσματικών όταν αυτές γίνονται με τον  προσχηματικό και αφερέγγυο διάλογο, εμείς θα συνεχίσουμε την ίδια πρακτική και τακτική αντιμετώπισης και διαμαρτυρίας για την πληθώρα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.
        Δοθείσης της ευκαιρίας να πούμε ότι στην προαναφερόμενη παράσταση διαμαρτυρίας και πριν την ΚΑΤΑΛΗΨΗ θέσαμε στην Διοίκηση, τα ζητήματα που μας απασχόλησαν στην προαναφερόμενη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, όπως:
     -  Η εναρμονισμένη με τις αποφάσεις της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ, απόφασή μας για ΑΠΟΧΗ από την επικείμενη ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.
     - Την πλήρη διαφωνία όλων μας και την αντίθεσή μας στην πρακτική που εφαρμόζει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και που δυστυχώς κανένα δεν επιλύει, παρά την συνήθη προφορική αναφορά ότι συμφωνεί μαζί μας σε όλα, λόγια του αέρα που δυστυχώς καταλήγουν σε κοροϊδία.
     - Την διαμαρτυρία μας για τον τρόπο μεταφοράς και μεταστέγασης του 409 και του ΝΝΘώρακος, τους αδέξιους χειρισμούς της Διοίκησης που δυστυχώς θα τους πληρώσει ακριβά το Νοσοκομείο.
- Η  λειτουργία του ΝΝΘώρακος που σαφώς θα αναδειχθεί πιο λεπτομερώς σε άλλη φάση και μάλιστα σε κοινή παράστασή μας στη Διοίκηση με τους Εργαζόμενους του ΝΝ Θώρακος.
                        Δ.Σ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨

Δεν υπάρχουν σχόλια: