Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Η ΑΠΟΦΑΣΗ της 16ης/12.10.2022, Συνεδρίασης του Δ.Σ. του Σωματείου μας.

         Την ΤΕΤΑΡΤΗ 12/10/22 και ώρα 09:30 π.μ., συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από πρόσκληση του Προέδρου μας, Μιχάλη Στελλάτου, με τα εξής παρακάτω θέματα:

      

 1.     Απεργιακές κινητοποιήσεις στις 20/10/22 και 9/11/22,προγραμματισμός Γ.Σ
 2.     Διαχειριστικός έλεγχος στα οικονομικά του Σωματείου μας.

3.     Προβλήματα λειτουργίας Χειρουργείων και των συναδέλφων σ’ αυτά.

4.     Ψηφίσματα για Συνδικαλιστικές Διώξεις.

5.     Διάφορα τρέχοντα θέματα

 

    Σ’ αυτήν τη συνεδρίαση, όπου απουσίαζαν οι: Παλιοκώστα Βασιλική, Σταμόπουλος Βασίλης και Χαβελέ Αμαλία και αφού διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη απαρτία με την παρουσία των: Στελλάτου Μιχάλη, Στεφανάτου Θάνου, Πετρόπουλου Κώστα,  Γιαννόπουλου Σπύρου, Μαυρίκη Ελισάβετ, Πετροπούλου Κων/να, Σουγλέρη Χρήστου, Ασλανίδη Αικατερίνη, Μανωλοπούλου Χαρά και Λιώλη Βένη, ξεκίνησε η Συνεδρίαση με την προβλεπόμενη εισήγηση του Προέδρου του Σωματείου μας.
    Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, βάσει της οποίας είχε συγκαλέσει τη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δ.Σ., αναφέρθηκε στα εξής:  
I. Σε ότι αφορά το I θέμα, όπου με αφορμή τις επικείμενες πανελλαδικές κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ στις 20/10/22  και της ΑΔΕΔΥ στις 9/11/22
Αναφέρθηκε 
Στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι όπως είναι η πρωτοφανής ακρίβεια με τον πληθωρισμό να έχει σκαρφαλώσει στο 12,5% και ως εργαζόμενοι να έχουμε χάσει δύο μισθούς από το ετήσιο εισόδημά μας και με τους μισθούς μας να παραμένουν καθηλωμένοι. Πρώτη φορά έχουμε τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα να είναι υψηλότερος από τον εισαγωγικό μισθό στο δημόσιο τομέα. Ως Υγειονομικοί, η κυβέρνηση συνεχίζει τον εμπαιγμό με τη μη ένταξή μας στα ΒΑΕ. Η υποστελέχωση θα οξυνθεί με το μεγάλο κύμα συνταξιοδοτήσεων που έχουμε και με τη μη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού (με την τρέχουσα προκήρυξη θα είναι μια ανακύκλωση από το Επικουρικό προσωπικό που ήδη υπηρετεί). Όλοι οι συμβασιούχοι θα πρέπει να μονιμοποιηθούν και όχι να βρίσκονται υπό το καθεστώς ομηρίας των παρατάσεων των συμβάσεων. Τα καθηκοντολόγια του Νοσηλευτικού κλάδου θα πρέπει να αποσυρθούν και να αρχίσει διάλογος από μηδενική βάση με στόχο την ενιαία πανεπιστημιακή Νοσηλευτική, ενιαίο Νοσηλευτικό κλάδο και καθηκοντολόγια που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες Νοσηλευτικές ανάγκες.
II.            Σε ότι αφορά το II θέμα, ο Πρόεδρος εισηγήθηκε την αναβολή συζήτησής του, λόγω δικαιολογημένης απουσίας του ταμία του Σωματείου μας Σταμόπουλου Βασίλη, διότι θα ήταν αντιδεοντολογικό να συζητηθεί το ζήτημα αυτό χωρίς την παρουσία του 
    IΙI.  Σε ότι αφορά το III θέμα,  ο Πρόεδρος  του Σωματείου μας αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν στο Τμήμα του Χειρουργείου με την έλλειψη Νοσηλευτικού προσωπικού, Τραυματιοφορέων και  Βοηθητικού προσωπικού. Στα χρόνια της πανδημίας, με εντολή του Υπουργείου, ήταν η συρρίκνωση της λειτουργίας των Χειρουργείων λόγω αυξημένων αναγκών στις  νοσηλείες με κορωνοϊό. Μία κατάσταση η οποία εδώ και αρκετό καιρό τείνει να ομαλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό και έχουμε επανέλθει στην κανονικότητα άρα και η λειτουργία των Χειρουργείων θα πρέπει να προσανατολιστεί στην πρωινή βάρδια έτσι ώστε να μην καταστρατηγείται ο Κανονισμός Λειτουργίας προκαλώντας δυσμενείς συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους και ταυτόχρονα εξασφαλίζοντας ασφαλείς συνθήκες λειτουργίας του χώρου.
   IV.  Σε ότι αφορά το IV θέμα,  αναφέρθηκε στις ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ, για τις οποίες πρότεινε να συζητηθούν στο Δ.Σ. η παράταξη ΕΣΥ και αφορούν την παραπομπή σε δίκη στις 28/11/22 της Προέδρου της ΟΕΝΓΕ, που κατηγορείται για παράβαση του νόμου για περιορισμό των διαδηλώσεων και επειδή δε συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις της αστυνομίας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. Είναι η πρώτη εφαρμογή αυτού του απαράδεκτου και αντιδραστικού νόμου. Το δεύτερο κρούσμα συνδικαλιστικής δίωξης αφορά τον Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Βάλσαμο Συρίγο, που το κατηγορητήριο αναφέρει συμμετοχή του σε κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας με βάση το πλαίσιο ποινικοποίησης των συγκεκριμένων αγώνων 
  V.  Στα πλαίσια του V  θέματος,  ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στο αίτημα για επιστροφή των εισφορών Συναδέλφου με ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ, που εκ παραδρομής τού παρακρατούνταν για αρκετά χρόνια για το Σωματείο μας.
    Να τονίσουμε ότι η παράταξη Α.Κ.Ε. μετά την εισήγηση του Προέδρου και την αναβολή συζήτησης του 2ου Θέματος αποχώρησε από τη συνεδρίαση.
                                 Το  Διοικητικό  Συμβούλιο  ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ
 I.   Να συμμετάσχουμε στις επικείμενες ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ της ΠΟΕΔΗΝ και στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  της Αθήνας με πούλμαν και καλώντας όλους τους Συναδέλφους να δώσουν βροντερό   παρών. Η Συνάδελφος Λιώλη πρότεινε εφόσον δεν υπάρξει πούλμαν να γίνει κινητοποίηση στην 6η Υ.ΠΕ.
II.   Όσον αφορά το 2ο Θέμα θα τεθεί εκ νέου στο αμέσως επόμενο Δ.Σ.
ΙΙΙ.  Συγκέντρωση των Εργαζομένων στο χώρο του Χειρουργείου για να τεθούν όλα τα προβλήματα και παράσταση στη Διοίκηση. Η Συνάδελφος Λιώλη πρότεινε και αυτό το θέμα να τεθεί στη Γ.Σ. των Εργαζομένων.
ΙV.  Ομόφωνα να καταδικάσει τις παραπομπές σε δίκες της Προέδρου της ΟΕΝΓΕ και του Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ακύρωση των απαράδεκτων και αντιδραστικών νόμων που ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική Δράση.           
V.  Ομόφωνα την επιστροφή των καταβληθεισών εισφορών στο Συνάδελφο με ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ.

Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ <<ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ>>

Δεν υπάρχουν σχόλια: