Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Γκάγκα: Συνεχίζουν τα οικονομικά κίνητρα σε γιατρούς του ΕΣΥ – Ανοίγουν απογευματινά χειρουργεία

     Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι το ΕΣΥ να γίνει ελκυστικό, να έχει ένα σύγχρονο πρόσωπο κοντά στα ευρωπαϊκά πρότυπα, αλλά παράλληλα να παραμείνει ισχυρό, τόνισε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.
     Η Μίνα Γκάγκα μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ανέφερε ότι σημαντικό εργαλείο για την αναβάθμιση της Υγείας και τις αλλαγές στις δομές σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας αποτελούν τα περίπου 700 εκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Γκάγκα: Θα αυξηθούν οι ώρες που θα λειτουργεί το ΕΣΥ
     Η Μίνα Γκάγκα δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσουν να δίνονται οικονομικά κίνητρα σε ορισμένες ειδικότητες γιατρών του ΕΣΥ, όπως οι αναισθησιολόγοι, ενώ θα δοθούν επίσης στην επείγουσα ιατρική και για τις μονάδες εντατικής θεραπείας.
      Επισήμανε ταυτόχρονα ότι στον σχεδιασμό είναι να αυξηθούν οι ώρες που θα λειτουργεί το ΕΣΥ και γι’ αυτό το λόγο ανοίγουν πιλοτικά και απογευματινά χειρουργεία με μικρή αμοιβή σε χειρουργό και αναισθησιολόγο και όλα τα αλλά καλυμμένα από το ΕΣΥ. Μάλιστα η Μίνα Γκάγκα ανέφερε ότι η πρωινή λίστα ελέγχεται κανονικά και τα πρωινά χειρουργεία συνεχίζονται.
Αναδημοσίευση από Tempo24

Δεν υπάρχουν σχόλια: