Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Ο Μιχ. Γιαννάκος με αφορμή την κυβερνητική επιλογή για ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ.

      ΟΙ  ΑΣΘΕΝΕΙΣ  ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ  ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΤΡΙΑ  ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ  ΠΑΝΩ ΑΠΟ 600 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚ8ΜΕΙΑ!!!!!!!!
     ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ   ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ   ΑΧΕΠΑ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ΩΣ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ.
      Το Υπουργείο Υγείας τελικά έχει αποφασίσει  να ξεκινήσει τα απογευματινά χειρουργεία   στα νοσοκομεία, επί πληρωμή. 
      Οι ασθενείς  περιμένουν τρία χρόνια σε λίστα αναμονής να χειρουργηθούν επειδή δεν έχουν χρήματα να πάνε στον ιδιωτικό τομέα.  Και το κράτος τώρα τους λέει ότι εαν δεν έχετε  πάνω από  600 ευρώ  δεν θα  χειρουργηθείτε  ούτε σε δημόσιο νοσοκομείο. Αναμένουν τη σειρά τους οι ασθενείς, ευρισκόμενοι τρία χρόνια στις μη επικαιροποιημένες λίστες αναμονής  χειρουργείων. Ακόμη και καρκινοπαθείς παραμένουν στις λίστες πάνω από πέντε μήνες να χειρουργηθούν. Λίστες που πρέπει με βάσει το νόμο να επικαιροποιούνται και να αναρτώνται στη διαύγεια  του κάθε νοσοκομείου για  λόγους διαφάνειας.
    Τι θα διαφέρει το δημόσιο νοσοκομείο από μία ιδιωτική χειρουργική κλινική όταν ο ασθενής θα  πληρώνει από τη τσέπη του  τον αναισθησιολόγο και  τον χειρουργό  πάνω από 600 ευρώ ;
     Γιατί πληρώνει φόρους και  εισφορά  υγειονομικής περίθαλψης από το μισθό ή τη σύνταξη  που είναι  πάνω από 70 ευρώ το μήνα; 
     Εαν θέλουν  αποσυμφόρηση  των λιστών θα πρέπει να προσλάβουν γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό  προκειμένου να λειτουργήσει το σύνολο των  χειρουργικών αιθουσών. Σήμερα το 40% των χειρουργικών αιθουσών  των νοσοκομείων της χώρας  είναι κλειστές. Φυσικά υπάρχει κίνδυνος το χειμώνα να σταματήσουν εκ νέου  τα χειρουργεία σε ενδεχόμενη διπλοθεματική λειτουργία των νοσοκομείων (γρίπης, κορωνοϊού) και μετατροπή χειρουργικών αιθουσών σε κλίνες ΜΕΘ.
     Υποχρεώνουν τους ασθενείς να πληρώσουν πάνω από 600 ευρώ για να κάνουν το  χειρουργείο που τους το καθυστερεί το κράτος πάνω από τρία χρόνια;
ΚΟΙΤΑΞΤΕ  ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΟΥ  ΕΠΕΛΕΞΑΝ για πιλοτική εφαρμογή τον ΕΡΧΟΜΕΝΟ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ.   ΤΟ ΑΧΕΠΑ.
    Στο  ΑΧΕΠΑ  λειτουργούν οι 4 από τις 10 χειρουργικές αίθουσες λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού και  αναισθησιολόγων.
      Δηλαδή οι 6 αίθουσες είναι κλειστές. Δεν προβλέπεται να λειτουργήσουν αφού δεν υπάρχει   διαδικασία σε εξέλιξη πρόσληψης  προσωπικού  .
     Στο ΑΧΕΠΑ δεν εκδίδονται λίστες χειρουργείων, δεν  έχουν επικαιροποιηθεί οι λίστες και  βρίσκονται  σε αυτές ασθενείς από το 2019. Δεν  αναρτώνται  στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ όπως υποχρεούνται από το νόμο. Κάθε ημέρα  οι διευθυντές γιατροί φέρνουν στον διοικητή του νοσοκομείου  το πρόγραμμα των  χειρουργείων  της επόμενης ημέρας  και ο διοικητής το υπογράφει.  Χωρίς ανάρτηση λίστας στη Διαύγεια. ΑΔΙΑΦΑΝΗΣ  διαδικασία. Δεν μπορούν  οι ασθενείς με καρκίνο να περιμένουν πέντε μήνες να χειρουργηθούν. 
     Στο ΑΧΕΠΑ δεν υπάρχουν υλικά χειρουργείων. Ασθενείς έκαναν  ανοικτά χειρουργεία με περισσότερη ταλαιπωρία επειδή δεν υπήρχαν ενδοαυλικά υλικά (ενδοσκοπικά).
      Γενικότερα   στο νοσοκομείο υπάρχει έλλειψη υλικών χειρουργείου με επικινδυνότητα για τους ασθενείς..
         Μιχ. Γιαννάκος - ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: