Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

ΠΟΕΔΗΝ: Πλημμύρησαν χθες στην Κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ οι δρόμοι της Αθήνας με Υγειονομικούς και Προνοιακούς Υπαλλήλους.

      Χθες Πέμπτη 20/10/2022 πραγματοποιήσαμε μια από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών της ΠΟΕΔΗΝ. Συμμετείχαν αποκλειστικά και μόνο εργαζόμενοι που κλήθηκαν από την ΠΟΕΔΗΝ και οργανώθηκαν από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία μέλη της ΠΟΕΔΗΝ.
   Εργαζόμενοι μόνιμοι, συμβασιούχοι όλοι μια γροθιά διαδηλώσαμε για τα μεγάλα αιτήματα των υγειονομικών και για τη προστασία της Δημοσίας Υγείας. Με παλμό συνθήματα και στάσεις έξω από Μέγαρο Μαξίμου, Βουλή, Γενικό Λογιστήριο αναδείξαμε τα αιτήματα.
     Κρατώντας αποστάσεις από την ασχήμια που έχει διαμορφωθεί έξω από το Υπουργείο Υγείας η οποία δεν συμβάλει στην επίλυση του δίκαιου αιτήματος των αναστολών εργασίας, αλλά αντιθέτως συκοφαντεί το υγειονομικό κίνημα. Έτσι θα συνεχίσουμε δυναμικά αποφασιστικά για την επίλυση των αιτημάτων με νέες κινητοποιήσεις.
     Όλοι τώρα στρέφουμε τις δυνάμεις μας στην Πανεργατική Απεργία 9 Νοεμβρίου 2022. Στο Υπουργείο Υγείας που κατέληξε η πορεία συναντηθήκαμε μετά από αίτημά μας με την Αν. Υπουργό Υγείας κα Γκάγκα και το Γεν. Γραμματέα κο Κωτσιόπουλο.
     Τέθηκαν όλα τα αιτήματα του Απεργιακού πλαισίου. Ζητήσαμε την ενίσχυση του Δημόσιου Τομέα Υγείας με προσωπικό και χρηματοδότηση, την επίλυση των αιτημάτων των εργαζομένων (αυξήσεις μισθών, ΒΑΕ, άρση αναστολών εργασίας, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, θεσμοθέτηση εργατικού ατυχήματος, τροποποίηση καθηκοντολογίου ΔΕ Νοσηλευτικού προσωπικού, ενιαίος κλάδος νοσηλευτικού, η δυνατότητα στο Νοσοκομεία να συνάπτουν ΣΟΧ).
Η Υπουργός πήρε θέση στα εξής ζητήματα.
    Δεσμεύτηκε στον Ενιαίο κλάδο νοσηλευτικού προσωπικού και την τροποποίηση του καθηκοντολογίου του ΔΕ Νοσηλευτικού προσωπικού. Επανέλαβε ότι θα ανανεωθούν οι συμβάσεις στους επικουρικούς και ΟΑΕΔ για ένα χρόνο και ότι θα συμβάλει στην επίλυση των μισθολογικών αιτημάτων των συναδέλφων του ΟΑΕΔ. Παράλληλα στο μισθολογικό ζήτημα των συναδέλφων του ΟΑΕΔ γίνονται παρεμβάσεις από την ΠΟΕΔΗΝ προς την Διοίκηση του ΟΑΕΔ και το Υπουργείο Εργασίας.
    Για τους συναδέλφους ΣΟΧ επανέλαβε ότι όταν οι διαγωνισμοί εργολάβων κοστίζουν ακριβότερα από τους συναδέλφους ΣΟΧ δεν θα προχωράνε και θα γίνεται ανανέωση των ΣΟΧ. Οι συμβάσεις επισήμανε των συναδέλφων ΣΟΧ θα ανανεωθούν για έξι ακόμη μήνες. Ρωτήσαμε εάν υπάρχει εξέλιξη με την μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας του ΩΝΑΣΕΙΟΥ που είχαμε θέσει στο Γενικό Γραμματέα και ανέφερε ότι γίνονται κινήσεις για ικανοποίηση του αιτήματος.
     Για την άρση των αναστολών εργασίας είπε ότι θα ληφθεί απόφαση μέσα στον Οκτώβρη. Για τον ενιαίο κλάδο νοσηλευτικού και την τροποποίηση του καθηκοντολογίου του ΔΕ Νοσηλευτικού προσωπικού καθώς επίσης και τα άλλα ζητήματα κλείσαμε νέα συνάντηση με την Αν. Υπουργό Υγείας για την Τρίτη 1 Νοεμβρίου. Την ίδια ημέρα αμέσως μετά θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ για προγραμματισμό εάν χρειαστεί κλαδικής κινητοποίησης του νοσηλευτικού προσωπικού (καθηκοντολόγιο, ενιαίος κλάδος) αλλά και για να ληφθούν αποφάσεις για νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Δικαιώνεται η τακτική μας.  Συνεχίζουμε.
Η ΠΟΕΔΗΝ ανήκει σε όλους τους υγειονομικούς και προνοιακούς υπαλλήλους
ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ.
Από την  ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: