Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Μιχ. Γιαννάκος: ΑΥΞΗΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ με ΚΟΡΩΝΟΪΌ στα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ στα ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ του ΚΟΡΩΝΟΪΟΎ. ΠΡΟΣΟΧΗ.ΟΙ ΜΕΤΑΛΑΞΕΙΣ ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝ.

     Αυξάνονται οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με κορωνοϊό στα Νοσοκομεία. Επίσης έχουμε ήδη στα νοσοκομεία  νοσηλείες περιστατικών γρίπης.
  Λόγω της χαλάρωσης  των μέτρων προστασίας είναι βέβαιον ότι  θα έχουμε φέτος αύξηση των νοσηλευόμενων ασθενών  από γρίπη. Είναι κρίμα από το θεό να καταλήξουμε το χειμώνα  σε διπλοθεματική λειτουργία των νοσοκομείων  με κορωνοϊό  και γρίπη σε βάρος των ασθενών άλλων παθήσεων, με νέες  αναβολές χειρουργείων, θεραπειών, διαγνωστικών εξετάσεων κ.λ.π.
   Η   αλλαγή του τρόπου νοσηλείας των ασθενών με κορονωιο στα νοσοκομεία, με τη νοσηλεία των ασθενών που είναι θετικοί στο κορωνοϊό,  σε αντίστοιχες κλινικές της κυρίας πάθησής τους  και όχι  σε ειδικούς χώρους με όλα τα μέτρα προστασίας,  μπορεί να είναι επικίνδυνο σε  περίπτωση νέας  κορύφωσης της πανδημίας.
Θα αναμιγνύονται θετικοί και αρνητικοί στο κορονωιο νοσηλευόμενοι  ασθενείς στις κλινικές των νοσοκομείων   με  τεράστιο  κίνδυνο  ενδονοσοκομειακής  διασποράς.
     Χθες 25/10 στα νοσοκομεία νοσηλευόνταν   σε απλές κλινικές 1.484 ασθενείς με κορωνοϊό στα 3.591 κρεβάτια που δεσμεύονται.
Στις ΜΕΘ νοσηλευόνταν 102 ασθενείς στις 221 κλίνες ΜΕΘ που συνολικά δεσμεύονται για περιστατικά κορωνοϊού.
      Στις 19/10 νοσηλευόνταν σε απλές κλίνες  1.371 ασθενείς με κορονωιο και 95 στις ΜΕΘ.
   Στις 5/10 νοσηλευόνταν σε απλές κλίνες 1.155 ασθενείς με κορονωιο και 77 στις  ΜΕΘ.
Υπάρχει σταδιακή αύξηση που πρέπει να μας κρατάει σε επαγρύπνηση.
     Σημαντική και υπεύθυνη δουλειά στα σχολεία από δασκάλους,  μαθητές και γονείς   στα μέτρα προστασίας  ενάντια στο κορωνοϊό.
     Χθές νοσηλευόνταν τα λιγότερα παιδιά από ποτέ στα παιδιατρικά νοσοκομεία.
Σύνολο 18.
ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ 1, ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ 9, ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ 8, ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ ΚΑΝΕΝΑ.
Εν αντιθέσει με το καλοκαίρι που   είχαν φθάσει πάνω από  100 νοσηλευόμενα παιδιά.
    Προσοχή λοιπόν. Μετρα προστασίας, προληπτικό έλεγχο σε περίπτωση συμπτωμάτων χωρίς να τα  αυτοπροσδιορίζουμε σε  ίωση ή γρίπη, μάσκες σε χώρους με συνωστισμό, εμβολιασμός με τις   επαναληπτικές δόσεις.
    Ενίσχυση του συστήματος με  χρηματοδότηση  και προσωπικό. Μην καταντήσουμε να έχουμε  το χειμώνα  διπλοθεματικά νοσοκομεία γρίπης  και κορονωιου   με αποκλεισμένους τους ασθενείς άλλων παθήσεων.
                                Οι μεταλάξεις καραδοκούν.
.           Μιχ. Γιαννάκος - ΠΟΕΔΗΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: