Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ του Σωματείου μας για την ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ της ΠΟΕΔΗΝ, όπου ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ.

                       ΟΛΟΙ  στην ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ της ΠΟΕΔΗΝ

στην 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20/10/22 και στην
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 8:30 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΒΙΛΗΣ

ΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Συναδελφίσσες/οι
Η Δημόσια Υγεία αποτελεί  αγαθό ανεκτίμητο, αναντικατάστατο και ως τέτοιο θα πρέπει να διαφυλαχθεί από όλους και πρωτίστως από εμάς τους Υγειονομικούς. Να ενισχυθεί και να σταματήσει κάθε σενάριο για καταργήσεις, συγχωνεύσεις υγειονομικών Μονάδων και ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.
Τα Νοσοκομεία και εμείς που εργαζόμαστε σ’ αυτά, υποφέρουμε από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση.
    Με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν πριν από λίγο καιρό από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Εσωτερικών οι μόνιμοι υγειονομικοί από 79.177 τον Ιούνιο του 2019, τον Ιούνιο του 2022 είναι 73.705 άρα είμαστε  μείον -5.472 μόνιμοι υγειονομικοί λιγότεροι.
Η τρέχουσα προκήρυξη 7Κ/22 των 3.720 θέσεων δεν θα προσφέρει νέους εργαζόμενους στο σύστημα, διότι στην ουσία πρόκειται για μια ανακύκλωση του προσωπικού που ήδη εργάζεται στα νοσοκομεία ως επικουρικό. Η όποια «ενίσχυση» που θα προκύψει σε βάθος διετίας θα έχει ακυρωθεί στην πράξη από τις μεγάλες αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων του προσωπικού που αποχωρεί άρον άρον, παρόλο την ποινή της μειωμένης σύνταξης.
Οι μισθοί των υγειονομικών φθίνουν συνεχώς με την τεράστια ακρίβεια που κατατρώει τα εισοδήματα, με πληθωρισμό που καλπάζει, οδηγώντας τους εργαζόμενους στην απώλεια τουλάχιστον δύο μισθών το χρόνο. Οι «αυξήσεις» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης είναι κοροϊδία για τους εργαζόμενους γιατί στην συντριπτική πλειοψηφία η «αύξηση» θα είναι μηδενική. Οι «αυξήσεις» θα κυμαίνονται από 0 €  έως 12,80 €  το μήνα.
Οι συνάδελφοι που βρίσκονται κάτω από το απάνθρωπο καθεστώς της αναστολής εργασίας, που εκ του αποτελέσματος δεν πρόσφερε τίποτα στην αντιμετώπιση της πανδημίας θα έπρεπε ήδη να έχουν επιστρέψει στις θέσεις τους για να ενισχύσουν το ΕΣΥ και το εξουθενωμένο προσωπικό. Ένα εμπειρότατο και εξειδικευμένο προσωπικό, που θα μπορούσε να προσφέρει τα μέγιστα και να είχαν σωθεί περισσότερες ανθρώπινες ζωές.
Η ένταξη μας στα ΒΑΕ, που υποσχέθηκε η κυβέρνηση, αποδείχτηκε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι  με χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια στην αρχή της πανδημίας και τώρα, μετά από δύο χρόνια, είναι πασιφανές πως ήταν ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ!!!
Όσον αφορά τους συναδέλφους συμβασιούχους (Επικουρικοί, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ) θα έπρεπε να είχαν μονιμοποιηθεί από τη στιγμή που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όπως αποδεικνύεται από τα πολλά χρόνια που υπηρετούν με το καθεστώς των συμβάσεων. Ποιος είναι ο λόγος των παρατάσεων, της εργασιακής ομηρίας και επισφάλειας;
Για το μείζον ζήτημα των καθηκοντολογίωνπου υποβαθμίζει τους ΔΕ Νοσηλευτές (η προσφορά τους όλα αυτά τα χρόνια με ποιου ευθύνη γινόταν και τώρα τι άλλαξε;)  χωρίς ουσιαστικά να αναβαθμίζει τους ΤΕ παρά μόνο να τους φορτώνει ευθύνες που δεν τους αναλογούν. Aκόμα περιμένουμε την απάντηση της Διοίκησης και της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης στις αιτιάσεις μας και τα ερωτήματα που τους έχουμε θέσει εγγράφως. Η εφαρμογή των δύο Καθηκοντολογίων στην πράξη είναι ανεδαφική, λόγω της τεράστιας υποστελέχωσης , και θα επιφέρει περαιτέρω λειτουργικά κενά στα Νοσοκομεία με σοβαρότατες συνέπειες στην παροχή των προσφερομένων υπηρεσιών υγείας. Γι’ αυτό ζητάμε: Κατάργηση Καθηκοντολογίων ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ. Διάλογος από Μηδενική Βάση. Ενιαίος Νοσηλευτικός Κλάδος(ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ). Ενιαία Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση, όπου με μεταβατικές διατάξεις θα δίνεται η δυνατότητα ένταξης σ’ αυτή, των κατηγοριών ΤΕ και ΔΕ.
Αναφορικά με το Νοσοκομείο μας και τα συμβαίνοντα σε αυτό με αποκορύφωμα το θλιβερό γεγονός στο ΤΕΠ και τις ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕΙΣ που επακολούθησαν, έχουμε να πούμε ότι ήταν άστοχες και βεβιασμένες, χωρίς να έχουν καμία σχέση με το συμβάν,  υπό την πίεση των γεγονότων. Άμεσα θα πρέπει να ανακληθούν.
Τέλος, η υπερεντατικοποίηση της εργασίας που οδηγεί στην εξουθένωση του προσωπικού και ιδιαίτερα στο Νοσηλευτικό κλάδο  διαμορφώνουν ένα τοξικό κλίμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα κύμα φυγής  σε πρόωρη συνταξιοδότηση αρκετών συναδέλφων. Αυτό αντανακλά με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το τι βιώνουμε ως εργαζόμενοι στο χώρο μας!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
·         ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ
·          ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ
·         ΑΡΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ
·         ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
·         ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
·         ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΩΝ
·         ΕΝΙΑΙΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ
·         ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΝΟΣΟΣ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

 

ΙΣΧΥΡΟ   ΔΗΜΟΣΙΟ   ΕΣΥ!!!

Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: