Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Στάση εργασίας ΑΥΡΙΟ από την ΑΔΕΔΥ και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

        Την Τρίτη 1η Νοεμβρίου θα υπάρξει στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ με κεντρικό πυρήνα τις διατάξεις του νομοσχεδίου για το Μ.Τ.Π.Υ..
       Στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1η Νοεμβρίου, ώρα 7.00 – 11.00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας στις 10.00 π.μ. μετά από απόφαση που πήρε σήμερα 27/10/22 η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μετά από σύσκεψη με τις Ομοσπονδίες του Δημοσίου, του Συλλόγου Υπαλλήλων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ.), της Ο.Σ.ΥΠ.Ε., της Π.Ο.Π.Σ. και άλλων οργανώσεων συνταξιούχων, για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που αφορά στο Μ.Τ.Π.Υ.
     «Η περιουσία του Μετοχικού Ταμείου των Πολιτικών Υπαλλήλων δημιουργήθηκε από τις κρατήσεις των μετόχων και των μερισματούχων (εργαζομένων Δημοσίων υπαλλήλων), δεν επιβαρύνει ούτε χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Διαθέτει, σήμερα, κινητή περιουσία 440.000.000€ και ακίνητη περιουσία 40.000τ.μ. που αποφέρουν 5.200.000€ ετησίως στο ταμείο. Αυτό το ταμείο επιχειρείται από την κυβέρνηση και τον κ.Χατζηδάκη να ξεπουληθεί και να λεηλατηθεί«, αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.   
    Τόσο η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. όσο οι Ομοσπονδίες, μετά και τη σημερινή σύσκεψη, καλούν την κυβέρνηση και τον Υπουργό Εργασίας να αποσύρουν τις διατάξεις του νομοσχεδίου για το Μ.Τ.Π.Υ. με τις οποίες επιχειρείται η υφαρπαγή της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Ταμείου. Της περιουσίας, δηλαδή, των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
        Ταυτόχρονα στη σύσκεψη αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1 Νοεμβρίου, ώρα 10.00πμ, στο Υπ. Εργασίας (Σταδίου 29), συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
      Για τον σκοπό αυτό και για να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι -ες να συμμετάσχουν, κηρύσσει την ίδια μέρα, στάση εργασίας από τις 7.00πμ έως τις 11.00πμ..  
        ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ




     ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ



Αναδημοσίευση από το   https://www.aftodioikisi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: