Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Μιχ. Γιαννακος: ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΗΓΗ Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ.

      Επισκέφθηκα  προχθες το παιδιατρικό Νοσοκομείο ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ. 
       Συνομίλησα με τους Συναδέλφους της κλινικής που νοσηλεύονται τα πέντε  ανήλικα  αδέλφια και η  12χρονη  που υπέστη την κτηνωδία.
         Τα παιδάκια τυγχάνουν  άριστης φροντίδας. Συγχαρητήρια στο προσωπικό του νοσοκομείου που δείχνει ιδιαίτερο ζήλο γι αυτά τα παιδάκια.
Όμως οι συνάδελφοι για άλλη μια φορά μου επισημαίνουν  τις δυσκολίες φιλοξενίας  εγκαταλελειμμένων παιδιών με εισαγγελική παραγγελία στο Νοσοκομείο.
     Στο ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ σήμερα φιλοξενούνται 22 παιδιά με εισαγγελική παραγγελία. Στη κλινική που φιλοξενούνται τα αδέλφια και η 12χρονη  που υπέστει τη κτηνωδία,  φιλοξενούνται 15 παιδιά με εισαγγελική παραγγελία Η κλινική διαθέτει συνολικά  24 κρεβάτια. Μένουν 9 μόνο κρεβάτια για τα άρρωστα παιδάκια. 
    Είναι γεμάτη η κλινική και όταν εφημερεύει αναγκάζονται να βάζουν ράντζα στους διαδρόμους για να νοσηλεύουν τα  άρρωστα παιδάκια.
    Είναι πολύ μεγάλο το πρόβλημα με τα παιδιά που φιλοξενούνται με εισαγγελική παραγγελία στα παιδιατρικά Νοσοκομεία. Σήμερα στα τρία νοσοκομεία της Αττικής  φιλοξενούνται  πάνω από 50 παιδιά με εισαγγελική παραγγελία.
    Στο ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ φιλοξενούνται 22 παιδιά με εισαγγελική παραγγελία.   Αντί να παραμένουν λίγες ημέρες για τις εξετάσεις όπως ορίζει η εισαγγελική παραγγελία φιλοξενούνται μπορεί και  επί μήνες, ελλείψει προνοιακών δομών φιλοξενίας. Είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες για το προσωπικό,  για τα ίδια τα παιδιά και φυσικά για τα  νοσηλεύομενα παιδάκια.
    Αναστατώνουν τη λειτουργία των κλινικών. Λειτουργουν ως ομάδες προκαλούν καταστροφές. Σπάνε πόρτες, τζάμια. Κάνουν μικροκλοπές.
     Προβαίνουν σε επικίνδυνες πράξεις χωρίς να γνωρίζουν τις συνέπειες περισσότερο για παιχνίδι. Όπως πριν λίγες ημέρες στο ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ με  τα οξυγόνα,  τους πυροσβεστήρες και άλλα αντικείμενα.
    Υπάρχει επικινδυνότητα για τα ίδια, τα νοσηλευόμενα παιδάκια και το προσωπικό. Χαρακτηριστικά μου έλεγαν ότι πριν λίγες ημέρες ένα  13χρονο παιδί που φιλοξενείται με εισαγγελική παραγγελία  είχε ακουαφόρτε και απειλούσε  τις Νοσηλευτριες.
      Θα πρέπει  για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά  η εισαγγελική παραγγελία να γίνεται για φιλοξενία σε προνοιακές δομές Από   τις προνοιακές δομές φιλοξενίας  να μεταφέρονται για εξετάσεις και μόνο στα παιδιατρικά νοσοκομεία.
Έτσι θα λυθεί το πρόβλημα.
Να σαπίσουν στη φυλακή όσοι άγγιξαν τη 12χρονη.
Συγχαρητήρια στο προσωπικό του ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ. Όταν  είπα συγχαρητήρια σε μία Συνάδελφο Νοσηλεύτρια της κλινικής που φιλοξενείται η 12χρονη μου απάντησε. Χειροκροτήματα και συγχαρητήρια συνεχώς μας δίνουν.  Την ένταξή μας στα ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ  θέλουμε.
                 Μιχ. Γιαννάκος - ΠΟΕΔΗΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: