Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Πλεύρης: «Έστησε» τους φορείς της Πάτρας – Γιατί ακυρώθηκε το ραντεβού;

 Ακυρώθηκε το ραντεβού της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τους φορείς της πόλης για την κτιριακή επέκταση του νοσοκομείου «Αγίου Ανδρέα»,
       Το τηλέφωνο ακύρωσης του χθεσινού ραντεβού της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τους φορείς της πόλης για την κτιριακή επέκταση του «Αγίου Ανδρέα», χτύπησε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι. Δηλαδή λίγες ώρες πριν αναχωρήσουν εργαζόμενοι και φορείς για την Αθήνα.
     Η πλευρά του υπουργείου αιτιολόγησε την ακύρωση με την επισήμανση ότι το ραντεβού είχε κλειστεί με το Σωματείο Εργαζομένων και όχι με τους φορείς της περιοχής. Μάλιστα ζήτησε να οριστεί νέο ραντεβού με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.
Τι συνέβη;
    Υπενθυμίζουμε ότι το ραντεβού το είχε κλείσει ο πρώην πρωθυπουργός και νυν βουλευτής, Γιώργος Παπανδρέου.
    «Ενημερωθήκαμε λίγο πριν την αναχώρησή μας για την Αθήνα, από το γραφείο του υπουργού, ότι η συνάντηση αναβάλλεται και ότι στη θέση της, θα μπορούσε να γίνει συνάντηση μόνο με το Σωματείο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων και προσθέτει:
    «Εξέλιξη που δεν τη θεωρούμε πρέπουσα, δεδομένου ότι η σημερινή συνάντηση είναι συνέχεια της σύσκεψης φορέων που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο και αφορούσε τα κτιριακά μας ζητήματα και σαφώς θα έπρεπε να συμμετάσχουν όλοι. Θέλουμε να πιστεύουμε πως ο λόγος αναβολής της συνάντησης δεν είναι προσχηματικός! Αν και σε σχετική επικοινωνία με το γραφείο του υπουργού συζητήθηκε ο προβληματισμός που είχαμε αν η Διοίκηση του Νοσοκομείου και η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ θα έπρεπε να κληθούν να είναι παρούσες από το υπουργείο ή από το Σωματείο, δεν εκφράστηκε κάποια αντίρρηση για την παρουσία των φορέων,  δεδομένου ότι οι υπόλοιποι φορείς είχαν κληθεί από το Σωματείο μας.
Πολλά αναπάντητα ερωτήματα, ως προς τι αυτή η αρνητική εξέλιξη;».
    Στο ερώτημά μας εάν το Σωματείο θα πάει σε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη μετά από αυτή την εξέλιξη, ο πρόεδρος του Σωματείου, Μιχάλης Στελλάτος, μας είπε: «Θα συνεδριάσουμε και θα αποφασίσουμε. Σε κάθε περίπτωση εμάς μας ενδιαφέρει να προχωρήσει το κτιριακό ζήτημα του νοσοκομείου».
      Εκ μέρους της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ο Χρήστος Σουγλέρης που μαζί με τον κ. Στελλάτο και τον Κώστα Πετρόπουλο θα εκπροσωπούσαν το Σωματείο, μας είπε: «Πιστεύω ότι επειδή το συγκεκριμένο θέμα είναι δρομολογημένο και το υπουργείο έχει κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες για την ανέγερσή του δεν είχαν λόγο να είναι παρόντες οι φορείς της περιοχής. Δεν υπήρχε λόγος να ασκήσουν πίεση για κάτι αφού το έργο θα γίνει. Επομένως η παρουσία του Σωματείου αρκεί ώστε ο υπουργός να μας ενημερώσει για τις εξελίξεις και την πορεία του έργου».
      Ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου και εκπρόσωπος της Συνδικαλιστικής Αλλαγής, Κώστας Πετρόπουλος, σημειώνει: «Δύο φαίνεται να είναι οι λόγοι της ακύρωσης, εκ μέρους του υπουργού Υγείας, της προγραμματισμένης για ΣΗΜΕΡΑ, συνάντησης  μαζί του, του Σωματείου μας και των φορέων της περιοχής μας:
   1. Ο ένας θα μπορέσει να υποθέσει κάποιος ότι δεν είχε τίποτε να μας δώσει. Δεν έχει δηλ. στα πλάνα του τίποτε για το νοσοκομείο μας.
  2. Και δεύτερον ότι του έβαλαν “πάγο” οι τοπικοί παράγοντες της ΝΔ, οι οποίοι σημειωτέον είχαν λάμψει διά της απουσίας τους από τη σχετική σύσκεψη φορέων».
Αναδημοσίευση από pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: