Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Ο Πλεύρης «μαζεύει» την Γκάγκα: Ατομα που δεν πιστεύουν στην επιστήμη, δεν έχουν θέση στο ΕΣΥ.

      Ο υπουργός Υγείας έσπευσε να κλείσει το παράθυρο που άνοιξε διάπλατα η αναπληρώτριά του για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο πόστο τους.
      Σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επαναξιολογούμε ανά τακτά διαστήματα τα δεδομένα της πανδημίας και λαμβάνουμε αποφάσεις για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς: αυτό είπε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το ζήτημα των υγειονομικών που έχουν τεθεί σε υποχρεωτική αναστολή επειδή αρνούνται να εμβολιαστούν κατά της Covid-19. O κ. Πλεύρης έδωσε συνέντευξη στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ 100,3, μία ημέρα αφότου η αναπληρώτριά του στο υπουργείο, η Μίνα Γκάγκα, είχε σπεύσει να ανοίξει διάπλατα το παράθυρο για επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στα πόστα τους. Η κυρία Γκάγκα, σε δική της συνέντευξη στην ΕΡΑ, είπε την Τρίτη ότι επειδή τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλάζουν, θα συζητηθεί και στην Επιτροπή και εν συνεχεία στην κυβέρνηση αν θα αρθεί η αναστολή εργασίας για τους υγειονομικούς.
     Η ίδια εξήγησε μάλιστα πως όταν αποφασίστηκε το μέτρο, εφαρμόστηκε κυρίως για την προστασία των ίδιων των υγειονομικών –«εγώ ήμουν στο νοσοκομείο τότε και δούλευα και είχα πάει σε νοσοκομεία, όπως στη Βόρεια Ελλάδα, όπου είχαν χάσει ανθρώπους, χάσαμε γιατρούς και νοσηλευτές. Αρα, η Πολιτεία, νομίζω δικαίως, είπε ότι δεν πρέπει οι άνθρωποι αυτοί να εκτίθενται. Δηλαδή, ως Πολιτεία, δεν μπορώ να στείλω ανθρώπους οι οποίοι δεν είναι προστατευμένοι σε ένα περιβάλλον υψηλού κινδύνου από τη στιγμή που υπάρχει προστασία, υπάρχει εμβόλιο. Και βέβαια, είναι προστασία και για τη δημόσια υγεία, αλλά είναι κυρίως για τους ίδιους. Τα επιδημιολογικά δεδομένα τώρα αλλάζουν και νομίζω ότι περιμένουμε μια εισήγηση από την Επιτροπή για να συζητήσουμε την αλλαγή των δεδομένων», είπε συγκεκριμένα η αν. υπουργός Υγείας.  Ομως ο κ. Πλεύρης έχει κάπως διαφορετική άποψη. Το θέμα θα επανεξεταστεί εντός Οκτωβρίου, σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, τόνισε, και πρόσθεσε ότι κανείς δεν μπορεί να προκαταλάβει την απόφαση, είτε για επιστροφή είτε για μη επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι προσωπική θέση του είναι πως άτομα που δεν πιστεύουν στην επιστήμη, δεν έχουν θέση στο ΕΣΥ. 
Πηγή: Protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: