Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Πάτρα – Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας»: Εξώδικο ιατρού με υπονοούμενα για… «εξαιρετικά επείγον»

 Καταγγέλλεται μεθόδευση για κάλυψη θέσης συντονιστή της χειρουργικής κλινικής του «Αγίου Ανδρέα»
    Η ιστορία είναι γνωστή και έχει αναδειχθεί επαρκώς από την εφημερίδα «Πελοπόννησος». Με τον χαρακτήρα «εξαιρετικά επείγον», στις 23 Ιουνίου 2022, το Νοσοκομείο Πατρών «Αγιος Ανδρέας» προσκάλεσε ενδιαφερόμενους ιατρούς να καταθέσουν αίτηση ώστε να καλυφθεί η θέση του προσωρινού επιστημονικά υπεύθυνου της Χειρουργικής του Κλινικής, μετά την συνταξιοδότηση του Βασίλη Αλιβιζάτου.
     «εξαιρετικά επείγον», καθώς έχουμε φθάσει πια τέλη Οκτωβρίου, όπως γίνεται αντιληπτό, πήγε … περίπατο»! Ετσι, μόλις χθες, το «εξαιρετικά επείγον» εμφανίσθηκε πάλι και με νέα πρόσκληση καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν αιτήσεις μέχρι την προσεχή Πέμπτη.
     Η προφανής καθυστέρηση χαρακτηρίζεται ως «εμπαιγμός» και πως οφείλεται σε «πρόδηλη σκοπιμότητα», κατά τον ιατρό κλάδου ΕΣΥ- διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής «Αγίου Ανδρέα» Γιώργο Ζάχαρη, ο οποίος απέστειλε έγγραφη διαμαρτυρία – δήλωση – επιφύλαξη στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια, με κοινοποίηση στον διοικητή Ηλία Θεοδωρόπουλο. Ισχυρίζεται ότι η καθυστέρηση ήταν «προμελετημένη» και χαρακτηρίζει την όλη μεθόδευση «απαράδεκτη και επιλήψιμη, ηθικά και νομικά». Ακολούθως, αναφέρεται στο ιστορικό της υποβολής της δικής του αίτησης και υπενθυμίζει την ύπαρξη ρητής διάταξης, που προϋποθέτει ( αλλά και επιβάλλει), ο διευθυντής, που θα επιλεγεί σε θέση συντονιστή διευθυντή, να υπηρετεί στο αντίστοιχο Τμήμα του Νοσοκομείου.
    Σε άλλο σημείο, εξηγεί την πολύμηνη καθυστέρηση ολοκλήρωσης της επιλογής, εμπλέκοντας το όνομα του παραιτηθέντος διοικητή του Καραμανδανείου Παίδων Παύλου Αθανασόπουλου, ο οποίος έχει δηλώσει ότι επιστρέφει στη θέση του στον «Αγιο Ανδρέα» και προτίθεται να διεκδικήσει τη θέση του διευθυντή – συντονιστή.
       Τέλος, ο κ. Ζάχαρης τονίζει ότι η «μεθόδευση – από τον Ιούνιο – συνιστά εμπαιγμό για τον ίδιο και τους γιατρούς και δηλώνει ότι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: