Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Δυτ. Ελλάδα: 20 υγειονομικοί κατηγορούμενοι για το θάνατο 17χρονου στο νοσοκομείο.

      Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αγρινίου ξεκίνησε χθες η εκδίκαση μιας πολύκροτης για το Αγρίνιο υπόθεσης.
      Μετά από τέσσερις αναβολές και πέντε χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο του 17χρονου Σπύρου Μπάθα σε δυστύχημα, στο εδώλιο κάθονται 20 υγειονομικοί του Νοσοκομείου Αγρινίου που κατηγορούνται για «ανθρωποκτονία από αμέλεια».
     Θυμίζουμε πως ο αδικοχαμένος νέος κατέληξε στο νοσοκομείο Αγρινίου όπου μεταφέρθηκε για νοσηλεία μετά από τροχαίο που συνέβη το μεσημέρι της 25ης Μαΐου 2017 στην εθνική οδό κοντά στην πόλη του Αγρινίου.
     Ο τρόπος που επήλθε ο θάνατος του και οι καταγγελίες για ιατρική αμέλεια προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και έγινε μέχρι και κινητοποίηση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο.
      Ο πατέρας του 17χρονου μάλιστα έστειλε επιστολή στον υπουργό Υγείας ζητώντας του να παρέμβει και να βάλλει τέλος στην «ανεπάρκεια και τη συγκάλυψη στο Νοσοκομείο Αγρινίου, για να μη συνεχίσουμε να θρηνούμε κι άλλον».
       Η διοίκηση του Νοσοκομείου Αγρινίου και η 6η ΥΠΕ υποσχέθηκαν πως θα διαλευκάνουν την υπόθεση και  δρομολόγησαν την διενέργεια ΕΔΕ από γιατρό άλλου νοσοκομείου. Για μεγάλο διάστημα η ΕΔΕ καρκινοβατούσε ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρξε πόρισμα.
      Σημειωτέον πως σήμερα  ένσταση ακυρότητας του κατηγορητηρίου κατατέθηκε από την πλευρά των υγειονομικών υποστηρίζοντας πως  δεν αποδίδεται σε έκαστο εξ αυτών τι  φέρεται να παρέλειψε να κάνει σύμφωνα με την ειδικότητα του.
      Η ένσταση απορρίφθηκε ενώ ζητήθηκε αναβολή-επίσης από την πλευρά υγειονομικών- για να είναι παρόντες όλοι οι μάρτυρες και να κληθεί επιπλέον μάρτυρας, ένας  πραγματογνώμονας.
          Εν τέλει η δίκη ξεκίνησε και αναμένεται να τραβήξει σε μάκρος. Πρώτος μάρτυρας ο πατέρας του αδικοχαμένου νέου…

agrinionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: