Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Ο Μιχ. Στελλάτος για την ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τον Διοικητή, την Πέμπτη 13.10.22.

     Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία του Σωματείου μας αποτελούμενη  από τους: Στελλάτο Μιχάλη, Σουγλέρη Χρήστο και Λιώλη Βέννη μαζί με τους συμβασιούχους (προς αντικατάσταση των συναδέλφων με αναστολή εργασίας) είχαν συνάντηση  με την Διοίκηση του Νοσοκομείου μας για το μέλλον των συμβάσεων εργασίας τους. 
    Με τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό που υπάρχουν στο Νοσοκομείο μας, όλοι οι Συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Έτσι αναγκαίοι και απαραίτητοι είναι και οι συνάδελφοι συμβασιούχοι πού έχουν έρθει για την αντικατάσταση των συναδέλφων σε Αναστολή Εργασίας οι οποίοι θα έπρεπε να είχαν επιστρέψει στην εργασία τους ΧΘΕΣ.
       Οι Συνάδελφοι συμβασιούχοι αυτής της κατηγορίας, όπου  έγινε η πρόσληψή τους από τους πίνακες του Λοιπού Επικουρικού Προσωπικού  θα πρέπει να έχουν την ίδια τύχη με τους υπόλοιπους συμβασιούχους επικουρικούς, που η σύμβασή τους θα πάρει παράταση μέχρι το τέλος του 2023. 
     Να τονίσουμε ότι αυτοί οι συνάδελφοι σε τυχόν απόλυσή τους θα χάσουν την σειρά κατάταξής τους στους πίνακες του επικουρικού προσωπικού. Ποιος μάλιστα μπορεί να αμφιβάλει ότι και αυτοί οι συμβασιούχοι είναι απαραίτητοι στο Σύστημα Υγείας με τα τεράστια κενά που υπάρχουν. Αν αναλογιστούμε το μεγάλο κύμα συνταξιοδοτήσεων που ήδη έχει ξεκινήσει και αυτοί οι συνάδελφοι είναι απαραίτητοι στα Νοσοκομεία που ήδη υπηρετούν εδώ και ένα χρόνο και έχουν αποκτήσει και τι σχετική εμπειρία. 
        Αυτά τα παραπάνω θέσαμε στην Διοίκηση η οποία αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος μας και η οποία δεσμεύτηκε να τα μεταφέρει προς το υπουργείο το οποίο είναι και το  αρμόδιο, έτσι ώστε να προβεί στις σχετικές νομοθετικές παρεμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: