Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

ΑΠΟΦΑΣΗ της 22ης-11ης/4.12.17 Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

        Την ΔΕΥΤΕΡΑ 4/12/17, συνεδρίασε  το Δ.Σ του Σωματείου μας,  μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου του Σωματείου μας, με  τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη:                           
Ι.   Τα αποτελέσματα k΄οι εκτιμήσεις από την πρόσφατη συνάντησή μας με την Δκση.
ΙΙ.  Η 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 14ης του Δεκέμβρη.
ΙΙΙ. Σχετικά με ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.
IV. Εκδηλώσεις Σωματείου.                                                                             
V.  Διάφορα τρέχοντα ζητήματα και Ενημερώσεις.    
      Σ΄  αυτήν  λοιπόν την Συνεδρίαση, από την οποία  απουσίαζαν: ο Αναγνώστου, η Γκαργκάσουλα, η Λιώλη, η Χαβελέ και ο Χατζηλάμπρου, ο  Πρόεδρος του Σωματείου μας, εισηγούμενος, τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, αναφέρθηκε:
Ι.  Κατ' αρχήν στην πρόσφατη συνάντηση του Σωματείου μας με την Διοίκηση. Μια συνάντηση όπου, πέρα από την εμφανή αλλαγή της στάσης και της συμπεριφοράς του Διοικητή και το καλό  κλίμα της σχετικής συζήτησης, είχαμε θετικά αποτελέσματα και δεσμεύσεις για τις οποίες βρισκόμαστε εν αναμονή της υλοποίησής τους, αλλά και διαφωνίες, όπως όλα αυτά καταγράφονται στην σχετική ανακοίνωσή μας, που μπορείτε να διαβάσετε στον σύνδεσμο που ακολουθεί (http://somippok.blogspot.gr/2017/12/blog-post_62.html).
II.  Στη συνέχεια στην νέα 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που έχει προκηρύξει για την 14η του Δεκέμβρη η ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με την  ΓΣΕΕ και τους ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, για:         
ü  Την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του λαιμητόμου Νόμου Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό και Συνταξιοδοτικό.
ü Την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της επαίσχυντης τροπολογίας Γεροβασίλη, για την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.
ü Την μείωση του Αφορολογήτου, την επαναφορά του στα 12.000 Ευρώ.
ü  Επαρκείς και Μόνιμες προσλήψεις κλπ
Μια κινητοποίηση, όπου θα πρέπει να συμμετάσχουμε τόσο σ΄ αυτήν την απεργία όσο και στην σχετική συγκέντρωση που θα γίνει στην πόλη μας, από το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, στην Πλ. Εθνικής Αντίστασης και στην οποία πέρα από το προαναφερόμενο πλαίσιο της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ, θα πρέπει να επισημάνουμε και να αναδείξουμε:
- Την κυβερνητική κοροϊδία με το μέρισμα και την υπερφορολογησή μας.
 -  Τα νέα δεδομένα με τους πλειστηριασμούς, όπου έχουμε αναλάβει και σχετικές   
 πρωτοβουλίες.
ü-   Τις σοβαρές περικοπές στην χρηματοδότηση του ΕΣΥ, που για το 2018 θα  είναι μειωμένη κατά  350 εκατομ ευρώ για τα Νοσοκομεία και κατά 226 εκατομ  ευρώ για τον ΕΟΠΥΥ.
         Δοθείσης της ευκαιρίας θα πρέπει παράλληλα να αναδείξουμε ακόμη μια φορά την τεράστια υποχρηματοδότησή μας και τα προβλήματα που είχαμε στην προμήθεια των φαρμάκων και γενικά στην λειτουργία μας και βεβαίως την επιμονή μας στην αναγκαιότητα της αύξησης του προϋπολογισμού μας για τό 2018, τουλάχιστον κατά 40%.
III.  Στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, με την στελέχωσή της, την λειτουργία της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης με την απρεπέστατη συμπεριφορά της και την στάση του Διοικητή, όπως εκφράστηκε και στην πρόσφατη συνάντησή μας που αυτοαναγορεύεται ¨αξιολογητής¨ των μη αρεστών Προϊσταμένων για καταργήσεις και επανατοποθετήσεις και ιδιαιτέρως την μη τήρηση των κείμενων διατάξεων σε ότι αφορά:
ü Τόσο  στις τοποθετήσεις στις θέσεις ευθύνης που μετά την πρόσφατη επιστολή της 6ης Υ.Πε γι΄ αυτές και την σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου, θα πρέπει να επανέλθουμε  ζητώντας την επανατοποθέτησή τους με βάσει τα προσόντα και την αρχαιότητά τους, για να επανέλθει η ομαλότητα στον χώρο μας.
ü  Όσο και στις μετακινήσεις του Προσωπικού, όπου δεν εφαρμόζονται οι κείμενες διατάξεις και που δυστυχώς συνεχίζουν να είναι ρουσφετολογικές και τιμωριτικές, αλλά και να χρησιμοποιούνται για την ομηρία των Συναδέλφων μας.
      Στα προαναφερόμενα πλαίσια, πρότεινε ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ανάδειξης όλων των προαναφερόμενων και ιδιαιτέρως της δυστοκίας και του εμπαιγμού, της κοροϊδίας των Κυβερνώντων και κατ΄ επέκταση των Διοικούντων για τις θέσεις ευθύνης, τις καρατομήσεις και κατ΄ επέκταση επανατοποθετήσεις και βεβαίως σχετική έντυπη ενημέρωση όλων των Συναδέλφων για όλα αυτά, παροτρύνοντας τους να σηκώσουν κεφάλι και να μην ανέχονται αυτήν την προαναφερόμενη κατάσταση, να μας ενημερώνουν ΑΜΕΣΑ για όλα όσα τους συμβαίνουν, έτσι ώστε να έχουν την στήριξή μας και την κάλυψή μας για να φυσήξει επιτέλους Δημοκρατικός άνεμος και σ' αυτόν τον χώρο.
IV. Επίσης στην ανάγκη δρομολόγησης για τα μέλη μας μιας σειράς εκδηλώσεων για την σύσφιξη των μεταξύ μας σχέσεων και όχι μόνον, όπως:
ü  Την διοργάνωση Χριστουγεννιάτικης Γιορτής.
ü Την διοργάνωση της καθιερωμένης πλέον κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίττας μας για την 12η του Γενάρη του 2018.
ü Την διοργάνωση εκδρομής στην ΑΡΑΧΩΒΑ για τα τέλη του Γενάρη
ü Και βεβαίως την διοργάνωση ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ στο πρώτο 15νθήμερο του Φλεβάρη.
V. Τέλος αναφέρθηκε:
ü Τόσο στο επικείμενο Δικαστήριο που έχει κάνει ένας ειδικευόμενος Ιατρός της ορθοπεδικής ενάντια στο Σωματείο για την απόφαση που σας επανακοινοποιούμε με τον σύνδεσμο που ακολουθεί (http://somippok.blogspot.gr/2014/07/818714.html), με αφορμή την παρέμβασή μας για τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί και με την συμμετοχή του στα χειρουργεία το 2014 όταν διεκδικούσαμε την ακτινοπροστασία των εκεί συναδέλφων μας,
ü Όσο και στην δρομολόγηση των διαδικασιών εκλογής των Αντιπροσώπων μας για το επικείμενο Συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ, που θα γίνει στις 14,15 και 16 στην Αθήνα,
ü Αλλά και στα πρόσφατα γεγονότα στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, οπου οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με την κατάληψή τους εμπόδισαν τις προσδιορισμένες εκλογικές διαδικασίες, προτείνοντας να πάρουμε θέση τοσο με σχετική καταγγελτική ανακοίνωσή μας, όσο και με την συμμετοχή μας στη σχετική στηριχτική σύσκεψη που συγκαλεί το Εργατικό Κέντρο.
          Στην Συνέχεια:
    Μετά τις προαναφερόμενες εισηγήσεις και αφού ακολούθησε,  η διαδικασία των ερωτήσεων και των τοποθετήσεων και βεβαίως ο σχετικός και απαραίτητος διάλογος μεταξύ των μελών του Δ.Σ.  
                                Το Δ.Σ του Σωματείου μας  ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:
    1. Την ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ μας  στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της 14ης του Δεκέμβρη και στην σχετική Απεργιακή συγκέντρωση μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, αναδεικνύοντας μ' αυτήν μας την κινητοποίηση όλα όσα αναφέρονται εισηγητικά.
   2.Επαναφορά των διεκδικήσεών μας για προσλήψεις μόνιμου Προσωπικού και γενναία χρηματοδότηση του Νοσοκομείου μας με αύξηση του προϋπολογισμού μας για το 2018 κατά 40% τουλάχιστον.
   3.Ανάδειξη της κατάστασης στη Νοσηλευτική Υπηρεσία, όπως αναφέρεται εισηγητικά, με παράλληλη μήνυση του Διοικητή του Νοσοκομείου για ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ, με αφορμή τα λεγόμενά του σε ότι αφορά την πρόσφατη καρατόμηση τομεάρχου.
  4.Διαπαραταξιακή συνεργασία για την δρομολόγηση των εκλογικών διαδικασιών για την ανάδειξη των αντιπροσώπων μας στο επικείμενο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ.
   5.Την κάλυψη της σχετικής δαπάνης για το προαναφερόμενο  δικαστήριο του ειδικευόμενου ενάντια στο Σωματείο.
   6.Ανακοίνωση-Καταγγελία για την κατάληψη του Ε.Κ.Π και την συμμετοχή μας στη σχετική σύσκεψη των φορέων.
   7.Την ΚΟΠΗ της ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΜΑΣ την Παρασκευή 12 του Γενάρη και την  διαπαραταξιακή διερεύνηση - δρομολόγηση και διοργάνωση του Αποκριάτικου χορού του Σωματείου μας και της εκδρομής μας στην ΑΡΑΧΩΒΑ.

                                        Δ.Σ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΤΕ ΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ 2013 ΝΑ ΣΥΣΦΙΚΤΟΥΝ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ!!