Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Σχετικά με την πρόσφατη συνάντηση του Σωματείου μας με την Διοίκηση του Νοσοκομείου.

      Την Πέμπτη 23/11/17, το Δ.Σ του Σωματείου μας ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ με τον Διοικητή και την Υποδιοικήτρια του Νοσοκομείου, μετά από σχετικό δικό μας αίτημα και βεβαίως συγκεκριμένης θεματολογίας που ήδη είχε σταλεί στη Διοίκηση, με το υπ΄ αριθ 249/20.11.17 έγγραφό μας.
         Στη συνάντηση αυτή, όπου πλευράς Σωματείου συμμετείχαν, ο Πρόεδρος Πετρόπουλος Κώστας, οι Αντιπρόεδροι Λιώλη και Σουγλέρης, ο Ταμίας Γιαννόπουλος Σπύρος, η Οργ. Γραμματέας Μαυρίκη Μπέτη και τα μέλη του Δ.Σ  Αρβανίτης Βαγγέλης και Σία Τουτούνη, ΣΥΖΗΤΗΣΑΜΕ όλα εκείνα τα ζητήματα που όπως προαναφέρουμε και εγγράφως είχαμε καταθέσει ήδη στη Διοίκηση, ζητήματα που είχαν να κάνουν, με:
1.     Την ΕΚΛΟΓΗ, την Σύσταση και επαναλειτουργία της Επιτροπής για την Υγιεινή και Ασφάλεια στον χώρο δουλειάς μας. ΑΙΤΗΜΑ  που έγινε αποδεκτό από τον Διοικητή, με ορίζοντα ολοκλήρωσης των σχετικών διαδικασιών μέσα στο επόμενο δίμηνο. Σχετικό το υπ΄ αριθ 219/18.10.17 έγγραφό μας.
2.    Την απαράδεκτη διαμορφωθείσα κατάσταση στο τμήμα του AIDS, κατάσταση που δεν ενδείκνυται για το συγκεκριμένο τμήμα και δεν τιμά την λειτουργία του Νοσοκομείου μας. Θέσαμε το ζήτημα άμεσης αποκατάστασης της εύρυθμης λειτουργίας του εν λόγω τμήματος, αίτημα που έγινε αποδεκτό. Σχετικό το υπ΄ αριθ. 233/01.11.17 έγγραφό μας.
3.     Τα προβλήματα των ΚΛΙΒΑΝΕΩΝ, όπου με τις επικείμενες συνταξιοδοτήσεις θα υπάρξει σοβαρό λειτουργικό πρόβλημα, πρόβλημα ακόμη και με την αδυναμία κάλυψης των βαρδιών λειτουργίας του εν λόγω τμήματος. Ζητήσαμε την λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος στα πλαίσια της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗΣ, στόχο για τον οποίο χρειάζεται η ενίσχυση του τμήματος με Νοσηλευτικό Προσωπικό και στο τμήμα προετοιμασίας του προς κλιβανισμό Ιματισμού, κάτι που στην παρούσα φάση μπορεί να γίνει από Συναδέλφους με προβλήματα Υγείας. Αίτημα που δεσμεύτηκε να εξετάσει. Σχετικό το υπ΄ αριθ 230/26.10.17 έγγραφό μας.
4. Την λειτουργία της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης, της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής και γενικά της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, όπου πέρα από την απρεπέστατη συμπεριφορά της Νοσηλευτικής Διευθύντριας, δεν εφαρμόζονται ούτε οι κείμενες διατάξεις στην οργάνωση και λειτουργία, στην μετακίνηση του Προσωπικού που στις πιο πολλές περιπτώσεις είναι ρουσφετολογικού και τιμωριτικού χαρακτήρα, κλπ. Ζητήσαμε ΑΜΕΣΑ την εφαρμογή της σχετικής εγκυκλίου για τις όποιες μετακινήσεις από τμήμα σε τμήμα και με αφορμή την επιστολή της 6ης Υ.Πε ΑΜΕΣΑ επαναπροσδιορισμό στα πλαίσια της αρχαιότητας των θέσεων ευθύνης, εκείνων που άλλαξαν κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων από τον Διοικητή, ο οποίος υπεραμύνθηκε των καρατομήσεών του. Σχετικό το υπ΄ αριθ. 225/23.10.17 έγγραφό μας.
5. Την απομάκρυνση του Πνευμονολογικού Ιατρείου από τον χώρο των Διοικητικών Υπηρεσιών. Σχετικό το υπ΄ αριθ.  234/02.11.17 έγγραφό μας.
6.  Την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον περιβάλλοντα χώρο του Νοσοκομείου σχετικά με τα parking. Ζητήσαμε την λήψη ΑΜΕΣΩΝ ΜΕΤΡΩΝ εξασφάλισης του parking στους συναδέλφους, τους Ιατρούς και τους Ασθενείς ειδικών κατηγοριών και στη συνέχεια την εφαρμογή συνολικά της σχετικής  πρότασης που έχουμε καταθέσει. Αίτημα που έγινε αποδεκτό στο σύνολό του, με κάποιες παρεμβάσεις να γίνονται άμεσα και οι υπολειπόμενες όταν εξασφαλισθούν οι σχετικές πιστώσεις. Σχετικό το υπ΄ αριθ.  232/31.10.17 έγγραφό μας.
7. Την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν οι Συνάδελφοι Εργαζόμενοι, σε συνάρτηση και με την προαναφερόμενη περίπτωση 3 και όχι μόνον.  Σχετικό το υπ΄ αριθ. 229/26.10.17  έγγραφό μας.
8.     Την ενίσχυση του τμήματος των Εργατών, τόσο με 2 τουλάχιστον άτομα, όσο και με το αναγκαίο και απαραίτητο Μπαλετοφόρο που η προμήθειά του εκκρεμεί προκλητικότατα.
9.  Την προμήθεια επιτέλους του αιτούμενου από τους Συναδέλφους εξοπλισμού για τον χώρο του Νεκροτομείου.
10.Τα ζητήματα των Συναδέλφων που καταγράφονται στο  υπ΄ αριθ. 231/31.10.17  έγγραφο μας, όπου:
  -  Δεν απεδέχθη την εκ των υστέρων χορήγηση της εκπαιδευτικής άδειας σε 3 συναδέλφους που δεν μπόρεσαν να την πάρουν εξαιτίας της μη συγκρότησης και λειτουργίας εκείνη την περίοδο του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.
 - Προσφέρθηκε να βοηθήσει για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας, συγκεκριμένης κατηγορίας Συναδέλφων που εργάζονταν σε ΝΠΙΔ, ιδρύματα υγείας που χρηματοδοτούνταν από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 -  Προσφέρθηκε να παρέμβει στη χορήγηση των τεκμηριωμένων ρεπό σε συναδέλφους που ήλθαν με απόσπαση-μετάταξη από άλλα Νοσοκομεία.
- Εκφράστηκε θετικά για την χωρίς καθυστερήσεις πληρωμή των Εργαζόμενων ΚΟΙΣΠΕ, αυτών δηλ. που εργάζονται στα Πλυντήρια του Νοσοκομείου μας.
       Τέλος οφείλουμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι σε αυτήν μας την συνάντηση, που έγινε σε καλό κλίμα, με αφορμή την κινητοποίηση που γινόταν εκείνη την ημέρα για τους μη μόνιμους Εργαζόμενους, τόσο για την πληρωμή τους, όσο και για την παράταση των Συμβάσεών τους και κατ΄ επέκταση την μονιμοποίησή τους, ζητήσαμε από τον Διοικητή και την δική του παρέμβαση στην 6η Υ.Πε και στο Υπουργείο, για τα προαναφερόμενα αιτήματά μας, δεδομένου ότι αυτοί οι Συνάδελφοι-Εργαζόμενοι που καλύπτουν πράγματι πάγιες και διαρκείς ανάγκες της υπηρεσίας μας, είναι αναγκαία και απαραίτητη η παραμονή τους και η μονιμοποίησή τους.
                     Δ.Σ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨

Δεν υπάρχουν σχόλια: