Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Οι ειδικευόμενοι στα Νοσοκομεία της Πάτρας… ανύπαρκτοι!

       Τη ραχοκοκαλιά του ΕΣΥ - τους ειδικευόμενους γιατρούς και τους επικουρικούς, που καλύπτουν πάγιες ανάγκες στα δημόσια νοσοκομεία - «πληγώνουν» οι ρυθμίσεις και τα κενά στην πολιτική του υπουργείου Υγείας.
       Από τις 11.000 θέσεις ειδικευομένων υπολογίζεται ότι μόλις οι 7.000 είναι καλυμμένες, με τους διευθυντές των κλινικών να σημειώνουν ότι σταδιακά η «δεξαμενή» νέων γιατρών στερεύει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.
        Επιπρόσθετα το «γερασμένο» μόνιμο ιατρικό προσωπικό του ΕΣΥ επιμένει ότι εάν δεν δοθούν κίνητρα στους νέους, τα νοσοκομεία θα ξεμείνουν στο άμεσο μέλλον από ειδικούς πρώτης γραμμής.
       Η πρόσφατη κραυγή αγωνίας του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών είναι ενδεικτική της κατάστασης. Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου, τα οποία συγκέντρωσε από τις διοικήσεις, στο Νοσοκομείο Πατρών «Αγιος Ανδρέας» υπάρχουν 56 κενές θέσεις και στο ΠΓΝΠ (Ρίο) υπάρχουν 92 κενές θέσεις γιατρών.
         Υπό τις συνθήκες αυτές, ο Σύλλογος σημειώνει ότι «χάνεται ο κρίκος της διάδοχης γενιάς, της προοπτικής αναζωογόνησης του ΕΣΥ και ο μοχλός αναβάθμισης της δημόσιας περίθαλψης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: