Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Απόφαση Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ στη Συνεδρίαση της 9ης Μάρτη 2018

      Στην προηγούμενη θητεία του Γενικού Συμβουλίου, με συνεχείς παρεμβάσεις μας αναδείξαμε ότι παλεύουμε τις καταστροφικές πολιτικές της Κυβέρνησης στους μισθούς, τις συντάξεις και τα κοινωνικά αγαθά.
      Αναδείξαμε τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν το ΕΣΥ- ΠΡΟΝΟΙΑ-ΕΚΑΒ. Τα προβλήματα συνεχίζονται και το 2018, παρότι το Υπουργείο Υγείας και η Κυβέρνηση προσπαθούν να πείσουν για το αντίθετο.
      Παρά τις χιλιάδες προσλήψεις που έχουν εξαγγελθεί κατά καιρούς από το Υπουργείο Υγείας και τον Πρωθυπουργό, ελάχιστες έχουν γίνει. Η προκήρυξη 7Κ/2017 ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ τα τελευταία 3 χρόνια έχουν αποχωρήσει περίπου 7.500 εργαζόμενοι.
      Το Νοσηλευτικό και άλλες κατηγορίες Προσωπικού των Νοσοκομείων είναι οι πιο κουρασμένοι και γερασμένοι, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στα Κράτη- Μέλη της Ε.Ε. και με σημαντικά προβλήματα Υγείας. Και όμως δεν είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ.
      Η ένταξη στα ΒΑΕ, είναι προτεραιότητα για την ΠΟΕΔΗΝ που θα συνεχίσει τον αγώνα της μέχρι να γίνει πράξη, σύμφωνα με τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει από 27 Ιουλίου 2016 στο Υπουργείο Εργασίας.
      Σε αμφισβήτηση βρίσκεται το επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας. Συγκροτήθηκε επιτροπή που θα εκδώσει πόρισμα μέχρι 30/5/2018. Θα προχωρήσουμε σε οργάνωση κινητοποιήσεων ώστε να αποτρέψουμε κάθε σκέψη από πλευράς Κυβέρνησης που στόχο θα έχει την περικοπή του επιδόματος. Πιστεύουμε ότι πρέπει να χορηγηθεί το επίδομα και σε άλλους επαγγελματίες υγείας που δεν χορηγείται.
      Συνεχίζεται η υποχρηματοδότηση των Νοσοκομείων και για το 2018. Ο Κρατικός Προϋπολογισμός προβλέπει 350 εκατομμύρια λιγότερα από το 2017 και 260 εκατομμύρια λιγότερη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ.
      Άρχισαν να μοιράζονται τα φύλλα Αξιολόγησης για το έτος 2017. Συνεχίζουμε την ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ κατά της Αξιολόγησης και καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά. Θα καταθέσουμε νέο εξώδικο στα συναρμόδια Υπουργεία και στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων (σχετικό έγγραφο έχει σταλεί στα Σωματεία Μέλη μας).
    Με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου η μισθοδοσία του προσωπικού που υπηρετεί με ελαστικές μορφές απασχόλησης τίθεται σε αμφισβητήσεις.
      Η τροπολογία της κυβέρνησης για την κατάργηση του τριμήνου διακοπής μεταξύ δύο διαδοχικών συμβάσεων δεν καλύπτει το πρώην εργολαβικό προσωπικό με βάση την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
      Απαιτείται η σύσταση των οργανικών θέσεων του υποστηρικτικού προσωπικού και η μονιμοποίηση του εν λόγω προσωπικού όπως και του Επικουρικού.
Διεκδικητικό πλαίσιο.
• Αύξηση δαπανών για την Δημόσια Υγεία- Πρόνοια- ΕΚΑΒ.
• Προσλήψεις Προσωπικού.
• Ένταξη στα ΒΑΕ.
• Συνέχιση χορήγησης του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.
• Άμεση λύση με το Προσωπικό με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Πρόγραμμα Δράσης:
• Στις 29.3.2018 τρίωρη Παναττική Στάση Εργασίας και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας για όλο το Προσωπικό (μόνιμο και με ελαστικές σχέσεις εργασίας).
• Στις 25.4.2018 5ωρη Στάση Εργασίας στην Αττική και 24ωρη Απεργία στην Περιφέρεια             Πανελλαδική Συγκέντρωση στην 1η ΥΠΕ και πορεία στο Υπουργείο Εργασίας – Υγείας.
• Συμμετοχή στην Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία (ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ) στις 16.5.2018.
• Προγραμματισμός νέου Καραβανιού Υγείας σε Πρωτοβάθμια Μονάδα τον Ιούνιο
Εξουσιοδότηση Εκτελεστικής Επιτροπή για κινητοποιήσεις ή άλλες μορφές δράσης
                                                           Από την Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: