Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Ερώτηση ΝΔ: Υπολειτουργεί το παθολογοανατομικό εργαστήριο του «Αγίου Ανδρέα»

      Στις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό στο παθολογοανατομικό εργαστήριο του Γ.Ν. «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας αναφέρονται με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας ο αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Ιάσονας Φωτήλας και ο τομεάρχης Υγείας, Βασίλης Οικονόμου.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:
    Η έλλειψη νέων ιατρών – λόγω αδυναμίας της κυβέρνησης να συγκρατήσει το Brain drain – σε συνδυασμό με τις μειωμένες προσλήψεις έχουν χτυπήσει ουσιαστικά τα θεμέλια της δημόσιας υγείας.
   Πρόσφατα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ελλείψεις που έχουν παρουσιαστεί και στο Παθολογοανατομικό εργαστήριο του ΓΝ «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας δεδομένου ότι από τη μια υπάρχουν πολύ λίγοι ειδικευμένοι ιατροί – αφού από τους 5 έχουν μείνει μόνο 3 – και από την άλλη παρατηρείται έλλειψη ειδικευόμενων ιατρών – αφού οι περισσότεροι επιλέγουν το «δρόμο της μετανάστευσης».
     Αποτέλεσμα είναι η μη εξυπηρέτηση πολιτών που χρειάζονται άμεσα τη διάγνωση των βιοψιών τους και συγκεκριμένα εκείνων που προέρχονται από ιδιωτικά ιατρεία δημιουργώντας την ανάγκη να καταφεύγουν σε άλλες λύσεις. Οι λύσεις τους είναι ή το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας – που λόγω όγκου εργασίας και αυτό αδυνατεί να τους εξυπηρετήσει έγκαιρα – ή ιδιωτικές κλινικές.
    Δεδομένων των προεκτεθέντων ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
1.      Σκοπεύετε να προβείτε στην ενίσχυση με προσωπικό του Παθολογοανατομικού εργαστηρίου του ΓΝ «Άγιος Ανδρέας»; Αν ναι, ποιο είναι το σχετικό χρονοδιάγραμμα;
2.      Έχετε προβεί στη διερεύνηση για την πρόσληψη ειδικευόμενων ιατρών για το εν λόγω εργαστήριο; Αν ναι, ποιος είναι ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων;
Οι ερωτώντες βουλευτές
Ιάσονας Φωτήλας                             Αχαΐας
Βασίλειος Οικονόμου                       Επικρατείας

Δεν υπάρχουν σχόλια: