Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ για την ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ των ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ.

        Η κινητοποίηση των Καθαριστριών, των Εργαζόμενων με ελαστικές σχέσεις εργασίας, των Εργαζόμενων με ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, είναι μια κινητοποίηση που φέρνει στην επιφάνεια το πολιτικό «παιχνίδι» που παίζεται από την Κυβέρνηση στις πλάτες των χιλιάδων συμβασιούχων εργαζομένων στη καθαριότητα, την σίτιση, την φύλαξη, τον ιματισμό και όχι μόνον, στα Νοσοκομεία όλης της χώρας
        Είναι μια κινητοποίηση που αναδεικνύει τα δίκαια αιτήματά τους για το δικαίωμα στη δουλειά και γι΄ αυτόν τον λόγο είμαστε πλάϊ τους από την πρώτη στιγμή του δίκαιου και νόμιμου αγώνα τους. 
         Είναι γνωστά τα προβλήματα αυτών των ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ και δυστυχώς αντί η κυβέρνηση να αποδεχτεί την πρόταση του συνδικαλιστικού κινήματος για μετατροπή αυτών των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, αφού αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, τη σύσταση οργανικών θέσεων και την κάλυψη των αναγκών με μόνιμο προσωπικό, επιχειρεί να «ξεφύγει» με νομοθετικά τεχνάσματα και να συντηρήσει την εργασιακή ομηρία των συμβασιούχων, όπως κάνει και με την πρόσφατη τροπολογία που είναι στον «αέρα» αφού είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα «σκοντάψει» για μια ακόμα φορά στις υπηρεσίες δημοσιονομικού ελέγχου ως προς τη νομιμότητά της.                                      
         Προφανώς η κυβέρνηση στο πίσω μέρος του μυαλού της έχει την διατήρηση της  εργασιακής ομηρίας και την ανασφάλεια των χιλιάδων συμβασιούχων, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσει για τις μικροπολιτικές και προεκλογικές της επιδιώξεις, γι΄ αυτόν τον λόγο ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να θωρακίσει με τέτοιο τρόπο το νομοθετικό πλαίσιο, με σχετική τροπολογία, ώστε να διασφαλιστεί πρωτίστως το υφιστάμενο προσωπικό και να μην περάσουμε από τον εξοστρακισμό των εργολάβων, στην απόλυση των εργαζομένων!
         Δοθείσης της ευκαιρίας όμως, με αφορμή αυτήν την κινητοποίηση, οφείλουμε να επισημάνουμε  ότι όλοι οι Εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας, αριθμός που μεγαλώνει, είναι εργαζόμενοι ΟΜΗΡΟΙ και ΘΥΜΑΤΑ της κυβερνητικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που άλλα λέει και άλλα πράττει, που για κομματικές σκοπιμότητες θέλει να υποχρεώνει πολλούς για λίγο καθαρά και μόνον για την εκμαύλιση ψήφων και όχι μόνον.
                                  έτσι και οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι
είναι θύματα αυτής της προαναφερόμενης πολιτικής, των χωρίς αντίκρισμα δεσμεύσεων του  κου Πολάκη, κλπ άλλων παραγόντων κομματικών κλπ. 
          Προς αυτήν την κατεύθυνση δούλεψε και δουλεύει ο Διοικητής του Νοσοκομείου και της Υ.Πε που με την ημιμάθειά τους περιέπλεξαν πιο πολύ τα πράγματα, ακόμη και κομματικοί παράγοντες που επιστρατεύτηκαν γι΄ αυτόν τον σκοπό χωρίς να έχουν κάποιον θεσμικό ρόλο.
          ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ λοιπόν αυτούς τους κομματικούς παράγοντες, την Νοσηλεύτρια του ΠΠΝΡΙΟΥ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, που χωρίς κανέναν θεσμικό ρόλο, συνεπικουρούμενη από εργαζόμενο του ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ, κάλεσαν τις καθαρίστριες σε χώρο του Νοσοκομείου για να προπαγανδίσουν την τροπολογία Πολάκη, πουλώντας φρούδες ελπίδες, καταδικάζοντας παράλληλα αυτήν την συμπεριφορά και την πρακτική Μαυρογιαλούρου.
          ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την απαράδεκτη συμπεριφορά του Διοικητή, που με την πρακτική των απειλών και του παράνομου εκ μέρους του προσωπικού ασφαλείας, προσπάθησε να κάμψει την δυναμική αυτών των εργαζόμενων, μια δυναμική που ήταν και είναι απόρροια της κοροϊδίας και της αγωνίας  για το δικαίωμα στην εργασία.
           Καλούμε τις Συναδέλφισσες και τους Συναδέλφους στις υποστηρικτικές ειδικότητες των Νοσοκομείων όλης της χώρας και όλους τους με ελαστικές σχέσεις εργασίας Εργαζόμενους, να οργανωθούν σε ενιαία ΔΡΑΣΗ και ΑΓΩΝΑ, με την ΣΤΗΡΙΞΗ της ομοσπονδίας μας που ήδη έχει ξεκινήσει τον σχετικό αγώνα με δυναμικές κινητοποιήσεις, να επιδιώξουν την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.
                                  Δ.Σ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨      

Δεν υπάρχουν σχόλια: