Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Κάτω Αχαΐα: «Λίφτινγκ» στο Κέντρο Υγείας με έργα και προσωπικό; ; ; ;

Κάτω Αχαΐα: «Λίφτινγκ» στο Κέντρο Υγείας με έργα και προσωπικό         Σειρά πρωτοβουλιών για βελτίωση του Κέτρου Υγείας Κάτω Αχαΐας, προς όφελος ντόπιων και επισκεπτών τουριστών της καλοκαιρινής κυρίως περιόδου που πλησιάζει, λαμβάνει ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή της Δυτικής Αχαΐας, σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια.
ΑΥΤΟΨΙΑ
       Η «Π» κατέγραψε την αυτοψία που έκαναν, από κοινού, στο νοσοκομείο, ο δήμαρχος Χρήστος Νικολάου, ο αντιδήμαρχος έργων Θανάσης Ραυτακόπουλος, η πρόεδρος του ΚΕΔΔΥ Πατρούλα Κοκκίνη και ο πρόεδρος της Κ. Αχαΐας Βαγγέλης Τησαρχόντος, συνοδεύοντας στους χώρους του τον αρμόδιο υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ Μίλτο Ζαμπάρα.
      Συνάντησαν και συνομίλησαν με γιατρούς και άλλους εργαζόμενους, καταλήγοντας στην αναγκαιότητα άμεσων παρεμβάσεων στις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΚΥ αλλά και την επάνδρωσή του με επιπλέον προσωπικό.
ΣΥΜΒΑΣΗ
      Αποτέλεσμα της συνεργασίας είναι η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, για την εκπόνηση μελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, που θα περιλαμβάνει τη συντήρηση και επισκευή τμημάτων του ΚΥ, που θα αντιμετωπίζει σημερινά προβλήματα και υποβοηθούν τη λειτουργία του.
Στο πλαίσιο των εργασιών που θα εκτελεστούν, θα ανακαινιστεί πολλαπλώς το παλιό κτίριο, ενώ ένα πάγιο αίτημα ικανοποιείται, όπως αυτό της κατασκευής υποστέγου στα Εξωτερικά Ιατρεία.
ΚΟΝΔΥΛΙ
     Τα παραπάνω αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι, με κονδύλι που από τους συνεργαζόμενους φορείς εκτιμάται ότι θα φθάσει τις 50.000 ευρώ, με δεδομένο ότι ήδη δρομολογήθηκαν λύσεις, για το Περιφερειακό Ιατρείο Σανταμερίου, Πορτών και Χαραυγής, όπου αποκαταστάθηκε το ίντερνετ για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
     Ο δήμος πιέζει την 6η ΥΠΕ και για επιπλέον προσωπικό, ωστόσο ο κ. Ζαμπάρας τους διαβεβαίωσε ότι τελεί ένα αναμονή για «πράσινο φως» του υπουργείου υγείας σε ότι αφορά τις προσλήψεις.
ΑΚΤΙΝΑ
      Ο κ. Ζαμπάρας έδειξε να γνωρίζει καλά ότι το ΚΥ Κ. Αχαΐας είναι από τα μεγαλύτερα της χώρας - γι' αυτό κι έχει προτεραιότητα -αφού καλύπτει 33.000 κατοίκους και πέραν του Δήμου Δυτικής Αχαΐας τις κοινότητες της Πάτρας από Βραχνέικα μέχρι και Καμίνια, ενώ η ύπαρξη του πολιτικού αεροδρομίου και των χιλιάδων τουριστών, επιβάλλει ενίσχυση και ετοιμότητα.
Αναδημοσίευση από Εφημ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: