Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τις ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ των Διοικούντων.

        Από τον Μάρτιο του 2017 προϋπήρχε ο Νόμος 4461/2017-ΦΕΚ. 38/Α/28.3.2017, που προσδιόριζε τόσο την ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ όσο και την ΜΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ του απολυτηρίου Γυμνασίου για τους διαγωνισμούς των συμβάσεων εργασίας για το προσωπικό καθαριότητας των Νοσοκομείων, διατάξεις πού έγκαιρα επεσήμανε στον εν λόγω κλάδο του Νοσοκομείου μας ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, αλλά και άλλοι Διοικητές στους αντίστοιχους Εργαζόμενους της καθαριότητας και μάλιστα με  σχετικές ανακοινώσεις τους  ακόμη και στον τοπικό τύπο.
       Συνεπώς η ΑΠΕΡΓΙΑ του τμήματος Καθαριότητας του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, ήταν μια κινητοποίηση που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αν και ο Διοικητής του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, λειτουργούσε όπως και οι άλλοι και σαφώς δεν έδινε την λαθεμένη πληροφόρηση στον εν λόγο κλάδο για τις διαδικασίες που θα ακολουθούσε στον επικείμενο διαγωνισμό,
        ο οποίος επισημαίνουμε
ότι ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, γιατί βάσει των κείμενων διατάξεων, οι ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ είναι 24άμηνης διάρκειας και στο 24άμηνο αυτό δεν προσμετρά ο χρόνος των ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ, άρα οι συμβάσεις εργασίας του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, που υπεγράφησαν την 1/5/17, δεν λήγουν τον Ιούνιο του 2018.
         Πέρα από τα προαναφερθέντα το ανοικτό ζήτημα, που παραμένει ως έντονος πλέον προβληματισμός, είναι αυτό της συνέχισης αυτών των συμβάσεων και μετά την 31/12/18, την σχετική καταληκτική ημερομηνία που ορίζουν οι σχετικές κείμενες διατάξεις, πρόβλημα για το οποίο επίκεινται απ΄ ότι μαθαίνουμε συναντήσεις από κάποιους Διοικητές με το Υπουργείο, κάτι που δεν κάνει ο Διοικητής του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ.
        Βάσει των προαναφερόμενων, προκύπτει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που έχει να κάνει με τον πρόσφατο διαγωνισμό για την πρόσληψη των 4 καθαριστριών που ήδη πήραμε, ο οποίος σαφώς και ΕΙΝΑΙ  ΑΚΥΡΟΣ, γιατί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ οι μη έχοντες απολυτήριο Γυμνασίου.
        Δοθείσης της ευκαιρίας να επισημάνουμε ότι αυτά θα είχαν αποφευχθεί, εάν και εφ΄ όσον υπήρξε συνεργασία μεταξύ των Διοικήσεων, αν υπήρξε συντονισμός και συνεργασία με την ανύπαρκτη 6η Υ.Πε, αν υπήρξε συνεργασία με τα Σωματεία Εργαζόμενων και όχι μόνον
Και βεβαίως
     Εάν και εφ΄ όσον ο Διοικητής του ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ και κατ΄ επέκταση η Υποδιοικήτρια του ΝΝΘώρακος, που κακώς και παρατύπως εξουσιοδοτείται και εμπλέκεται στα του ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑ, την στιγμή που δεν υπάρχει κοινός και ενιαίος οργανισμός:
- ΑΝ….Διάβαζαν………..
-ΑΝ….συνεργάζονταν με τις υπηρεσίες………
- ΑΝ….συμβουλεύονταν  τον ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ για το Νοσοκομείο μας, με ευθύνη τους, ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ του Νοσοκομείου.
- Και το χειρότερο, ΑΝ…..δεν λειτουργούσαν με γνώμονα αποκλειστικά και μόνον την  εκμαύλιση ψήφων, σκοπός και στόχος που τους οδηγεί στον άγαρμπο χειρισμό όλων των κινήσεών τους.
      Αυτή λοιπόν η προαναφερόμενη άγαρμπη και προκλητική κομματική πρακτική στις κινήσεις τους, την οποία ΣΑΦΩΣ και ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ, αυτή η πρακτική του ¨εγώ¨ που εφαρμόζεται σε όλους τους τομείς της λειτουργίας των σημερινών Διοικούντων του Γ. Ν ΠΑΤΡΩΝ, που ναι μεν συνδιαλέγονται πλέον αλλά δυστυχώς δεν ακούν και δεν επιλύουν κανένα ζήτημα, που σαφώς υποβαθμίζει τις υπηρεσίες και όλα τα θεσμικά όργανα  του Νοσοκομείου, τον διάλογο, τους κανόνες της Δημοκρατίας και όχι μόνον, τους οδηγεί σε παγίδες, σε λαθεμένες και επιπόλαιες επιλογές και πολλά άλλα που δυστυχώς αποβαίνουν εις βάρος όλων μας..

Δεν υπάρχουν σχόλια: