Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

ΑΔΕΔΥ: Στήριξη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Υγεία.

                             Στήριξη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Υγεία
Πέμπτη 29/3/2018 & ώρα 12:30 συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας
      Τα Νοσοκομεία στενάζουν από τις ελλείψεις προσωπικού και κονδυλίων. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεπερνούν το 1 δις ευρώ. Νοσοκομεία ξεκίνησαν να βάζουν λουκέτο σε βασικές κλινικές τους. Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας μεθοδεύουν, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, την κατάργηση των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων. Το μέτρο αυτό αποτελεί καταστροφή για 10.000 ψυχικά πάσχοντες ασθενείς κατ’ έτος, που νοσηλεύονται στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία.
      Η Κυβέρνηση προετοιμάζει, μέσω Επιτροπής που σύστησε και στα πλαίσια των μνημονιακών δεσμεύσεων που ανέλαβε, να αντικαταστήσει το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας με υποτυπώδη μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας, το αργότερο μέχρι τον Φλεβάρη του 2019.
Εάν συμβεί αυτό οι Νοσηλευτές και το λοιπό Προσωπικό της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας θα παίρνουν μισθό κάτω από αυτόν του ανειδίκευτου εργάτη.
       Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τις κινητοποιήσεις των  εργαζομένων στον χώρο της Υγείας και καλεί  τα συνδικαλιστικά στελέχη, τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και των Σωματείων να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη 29 Μαρτίου, στις 12:30, έξω από το Υπουργείο Υγείας.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: