Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

H ΑΔΕΔΥ για την πρώτη συνάντηση της ομάδας εργασίας στο Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης

      Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, ώρα 13:00, στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης η πρώτη συνεδρίαση της κοινής ομάδας εργασίας για τη Δημόσια Διοίκηση.                 Η αντιπροσωπεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., που συμμετείχε στη συνάντηση, έθεσε, από την πλευρά της, τα παρακάτω θέματα:        
1.    Προϋπόθεση συμμετοχής σε οποιαδήποτε συζήτηση στην ομάδα εργασίας αποτελεί η αναστολή της διαδικασίας αξιολόγησης του 2018, που ήδη έχει ξεκινήσει σε ορισμένες υπηρεσίες του Δημοσίου, για όσο διαρκεί ο διάλογος.               
2.    Ζητήθηκε η κατάργηση της τροπολογίας του άρθρου 36 του Ν.4489/17 -με την οποία τιμωρείται όποιος συμμετέχει σε νόμιμη απεργιακή κινητοποίηση- και παραδόθηκε το υπόμνημα, υπ’ αριθμ. πρωτ. 365/18-09-2017, της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. το οποίο περιλαμβάνει τα 14 σημεία – θέσεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την αξιολόγηση.                                                                                                                    
      Από την πλευρά της η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, έδωσε τις εξής απαντήσεις:                                                                                                                                1.   Πρότεινε ως καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης του διαλόγου την 5η Απριλίου 2018 και δεσμεύτηκε ότι σήμερα θα εκδοθεί εγκύκλιος η οποία θα αναστέλλει ως τότε τις διαδικασίες αξιολόγησης.                                                                                                                         
2.   Για την κατάργηση της τροπολογίας και το υπόμνημα που κατέθεσε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με τα δεκατέσσερα σημεία, δήλωσε πως θα το μελετήσει και θα δώσει αναλυτικές και συγκεκριμένες απαντήσεις, μέσα στις επόμενες μέρες, τόσο για την τροπολογία, όσο και για τα υπόλοιπα θέματα που περιλαμβάνει.                                                                                                 
                                                          Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: