Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Πάτρα: Αναστάτωση με τις βιοψίες στο Νοσοκομείο Άγ. Ανδρέας- "Ξέμειναν" από προσωπικό

      Σταμάτησε, εδώ και λίγο καιρό, από το Παθολογοανατομικό Εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» η εξέταση εξωτερικών βιοψιών από ιδιώτες γιατρούς. Έτσι οι πολίτες που καταφεύγουν σε γιατρούς εκτός νοσοκομείου ακόμα και για πιο απλά ζητήματα όπως μια γαστροσκόπηση ή κάποιο δραματολογικό πρόβλημα δεν μπορούν για την βιοψία να εξυπηρετηθούν από τον Άγιο Ανδρέα.
      Αντιθέτως όλος ο όγκος της δουλειάς έχει πέσει πλέον στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας με ότι αυτό συνεπάγεται για τον χρόνο αναμονής των αποτελεσμάτων.
      Όπως πληροφορείται το thebest.gr η απόφαση να διακοπεί η διενέργεια εξωτερικών βιοψιών ελήφθη λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό που υπάρχει στο Παθολογοανατομικό Εργαστήρι του Αγίου Ανδρέα το οποίο δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν.
      Όπως μας εξηγεί ο Διευθυντής του εργαστηρίου, Μάκης Βανδώρος, ο όγκος της δουλειάς από τις εσωτερικές βιοψίες του νοσοκομείου είναι τέτοιος που δεν τους επιτρέπει να ανταποκρίνονται εγκαίρως και σε εισερχόμενες βιοψίες. Σύμφωνα με τον κ. Βανδώρο το τελευταίο διάστημα το προσωπικό του εργαστηρίου έχει μειωθεί σημαντικά με αποτέλεσμα πλέον να υπάρχουν μόνο 3 ειδικευμένοι παθολογοανατόμοι από πέντε που υπήρχαν μέχρι πρότινος.
       Παράλληλα το εργαστήρι έχει... ξεμείνει και από ειδικευόμενους, καθώς πριν δημιουργηθεί το πρόβλημα είχε 4, καθώς πολλοί νέοι γιατροί επιλέγουν να φύγουν στο εξωτερικό όταν τελειώσουν το Πανεπιστήμιο. Τα παραπάνω λοιπόν κενά δεν επιτρέπουν στο εργαστήρι να «φορτώνεται» με βιοψίες κι εκτός νοσοκομείου κι έτσι, με την σύμφωνη γνώμη της Διοίκησης, έχει διακοπεί η εξέταση δειγμάτων που προέρχονται από ιδιώτες γιατρούς ή ιδιωτικές κλινικές.
      Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr τόσο από τη Διοίκηση του Αγίου Ανδρέα όσο και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας καταβάλλεται προσπάθεια για την πρόσληψη δύο επικουρικών ειδικευμένων γιατρών που θα καλύψουν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί και θα ξεμπλοκάρουν την κατάσταση.
      Επικοινωνήσαμε και με τον Διοικητή του νοσοκομείου, Θόδωρο Σερεμέτη ο οποίος επιβεβαίωσε τη δυσλειτουργία και την έλλειψη του προσωπικού.
     Όπως μας εξήγησε τώρα που το νοσοκομείο διαθέτει πλέον εγκεκριμένο προϋπολογισμός (το πήρε στα χέρια του στις αρχές της εβδομάδας) μπορεί να κινηθεί για την πρόσληψη επικουρικών γιατρών. Πρώτη προτεραιότητα αποτελούν δύο Ωτορινολαρυγγολόγοι κι αμέσως μετά η κάλυψη του κενού στο Παθολογοανατομικό Εργαστήριο.
     «Οι διαδικασίες θα τρέξουν πλέον, με το εγκεκριμένο προϋπολογισμό, άμεσα. Πιστεύω ότι μέσα στο Απρίλιο θα έχουμε θετικές εξελίξεις», δηλώνει στο thebest.gr ο κ. Σερεμέτης.

 Θάνος Χριστακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: