Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Μιχ. Γιαννάκος: ΠΡΟ των ΠΥΛΩΝ η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΡΙΠΗΣ και ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ. ΕΜΦΑΝΙΣΘΗΚΑΝ τα ΠΡΩΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΓΡΙΠΗΣ. ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ οι ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ με ΚΟΡΩΝΟΪΟ.

       
Είχαμε εκφράσει το κίνδυνο με την επικείμενη συνάντηση γρίπης και κορωνοϊού, το χειμώνα τα νοσοκομεία να προσαρμόσουν σε μονοθεματική τη λειτουργία τους σε βάρος ασθενών άλλων παθήσεων.  Με απέραντες λίστες αναμονής για χειρουργεία 
      Η γρίπη εκμεταλλευόμενη  την κατάργηση της μάσκας έκανε ήδη την εμφάνισή της  στα νοσοκομεία εν αντιθέσει με πέρυσι.
      Στα παιδιατρικά νοσοκομεία ήδη  ανιχνεύθηκαν με τεστ  παιδιά που προσέρχονται στα επείγοντα   με   γρίπη. Πέρυσι τέτοιο καιρό δεν είχε εμφανισθεί η γρίπη.
     Την περασμένη εβδομάδα   27/9 στα νοσοκομεία νοσηλεύονταν 1045 ασθενείς με κορωνοϊό, με πτωτική πορεία από το καλοκαίρι που είχαμε φθάσει   2/8 στους 2.609 νοσηλευόμενους ασθενείς με κορωνοϊό. Αυτή την εβδομάδα   έχουμε αύξηση των νοσηλευόμενων ασθενών με κορωνοϊό. Σήμερα νοσηλεύονται  1.145 ασθενείς με κορωνοϊό στα νοσοκομεία,  δηλαδή αύξηση 10% σε σχέση με τη περασμένη εβδομάδα.
Θα πρέπει να φρενάρουμε γρίπη και κορωνοϊό εν όψει χειμώνα.
                                     Με άμεσο εμβολιασμό για τη γρίπη.
Με άμεσο  εμβολιασμό των  αναμνηστικών  δόσεων  για το  κορωνοϊό.
 Με μέτρα αυτοπροστασίας( μάσκες κ.λ.π.) όπου υπάρχει συνωστισμός.
                                        Ενίσχυση των νοσοκομείων με προσωπικό. 
          Δουλεύουμε εφέτος το φθινόπωρο με 10.000 λιγότερο προσωπικό από πέρυσι.
    Αυτές τις ημέρες  γίνονται οι αιτήσεις υποψηφίων στο ΑΣΕΠ  4.000 θέσεων  μόνιμου προσωπικού και δεν αναμένονται να προσληφθούν  πριν παρέλθει  τουλάχιστον ενάμιση   έτος.
       Όταν ολοκληρωθεί η πρόσληψη υπάρχει  μεγάλη πιθανότητα να έχουμε ανακύκλωση του υφιστάμενου υπηρετούντος   προσωπικού καθ΄ ότι συμμετέχουν στη προκήρυξη  οι συμβασιούχοι,  που ήδη εργάζονται, με αυξημένη μοριοδότηση. 
      Θα πρέπει λοιπόν να μονιμοποιηθούν   οι  συμβασιούχοι  για να προσληφθεί καινούργιο προσωπικό. Ποιος μπορεί να φανταστεί τη λειτουργία των νοσοκομείων αν απολυθεί το 40% του συνόλου του υπηρετούντος  προσωπικού που είναι συμβασιούχοι.
      Πρόσληψη  νέου επικουρικού προσωπικού άμεσα,  το οποίο  κολλάει, παρ ότι υπάρχουν οι σχετικοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων στις Υγειονομικές Περιφέρειες,  στο Υπουργείο Εσωτερικών και Υπουργείο Οικονομικών για δημοσιονομικούς λόγους.
                                            Αρση αναστολών εργασίας.
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΥΣΚΟΛΟ   ΧΕΙΜΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ  ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 
Μιχ. Γιαννάκος - ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: