Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΠΟΕΔΗΝ: Κλείνουμε 2 χρόνια σήμερα από τα μεγάλα ψέματα ΤΣΙΠΡΑ έξω από το Υπουργείο Υγείας για χρηματοδότηση και προσλήψεις στο ΕΣΥ

3 ΑΠΡΙΛΗ 2017 - 3 ΑΠΡΙΛΗ 2015
• Κλείνουμε 2 χρόνια σήμερα από τα μεγάλα ψέματα ΤΣΙΠΡΑ έξω από το Υπουργείο Υγείας για χρηματοδότηση και προσλήψεις στο ΕΣΥ
• Βίντεο που επιβεβαιώνουν την διάλυση της Δημόσιας Υγείας
• Νοσηλευτές για Πέμπτη χρονιά εργάζονται τις εορτές του Πάσχα
• Θερίζουν οι Νοσοκομειακές Λοιμώξεις
       Ακριβώς δύο χρόνια πριν, σαν σήμερα, ο κος Τσίπρας επισκέφθηκε το Υπουργείο Υγείας και εξήγγειλε έξω από τα σκαλιά του Υπουργείου 4.500 προσλήψεις προσωπικού στο ΕΣΥ και αύξηση της χρηματοδότησης των Νοσοκομείων. Μάλιστα δεσμεύτηκε ότι η διαδικασία των προσλήψεων θα ολοκληρωθεί εντός του έτους 2015.
       Πραγματοποιήθηκε για το σκοπό αυτό ειδική σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας μεταξύ των Υπουργών Υγείας, Δημόσιας Διοίκησης παρουσία του Προέδρου του ΑΣΕΠ και του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ. Ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ ξεκαθάρισε στη σύσκεψη ότι για την καθυστέρηση της διαδικασίας των προσλήψεων δεν φταίει το ΑΣΕΠ, αλλά η έλλειψη κονδυλίων.
       Δύο χρόνια με Τσίπρα, Πολάκη ποια είναι η κατάσταση του προσωπικού και της χρηματοδότησης των Νοσοκομείων;
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ: ΑΠΟ ΨΕΜΑ ΣΕ ΨΕΜΑ
       Ο κος Τσίπρας προσέλαβε μόνο 700 μόνιμους υπαλλήλους από προκήρυξη 950 θέσεων που είχε εγκριθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.
ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ από μόνιμο προσωπικό.
      Από το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Υγείας προκύπτει ότι το προσωπικό των Νοσοκομείων την διετία του κου Τσίπρα μειώθηκε κατά 7.500. Το μόνο που έκαναν ο κος Τσίπρας και ο κος Πολάκης ήταν να προσλάβουν 2.500 υπαλλήλους (προγράμματα STAGE για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και ελάχιστο επικουρικό προσωπικό).
Που είναι κε Τσίπρα η ενίσχυση των Νοσοκομείων σε προσωπικό;
       Στα Νοσοκομεία επικρατεί χαοτική κατάσταση λόγω των σημαντικών ελλείψεων Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού. Εφημερεύουν Νοσοκομεία χωρίς βασικές ειδικότητες Ιατρών. Ασθενείς σοβαρά έκτακτα περιστατικά προσέρχονται στα επείγοντα και αναγκάζονται να γίνονται μπαλάκι. Διακομίζονται σε τρία και τέσσερα Νοσοκομεία για να βρουν γιατρούς των ειδικοτήτων που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της Υγείας τους.
       Κινδυνεύουν Ασθενείς στις λίστες αναμονής για ΜΕΘ και 150 κλίνες παραμένουν κλειστές, λόγω ελλείψεων προσωπικού.
      Λίστες αναμονής παντού. Για Ακτινοθεραπείες – Χημειοθεραπείες – Χειρουργεία λόγω ελλείψεων προσωπικού.
       Ένας Νοσηλευτής για 40 Ασθενείς στην κλινική. Τρέχει πανικόβλητος. Εργάζεται πάνω από τα όρια της εργασιακής εξουθένωσης. Οφείλονται χιλιάδες ρεπό, κανονικές άδειες από το έτος 2013.
      Βγήκαν τα προγράμματα εργασίας των εορτών του Πάσχα. Πριν τη κρίση οι Νοσηλευτές είχαν ρεπό ή άδεια στις εορτές του Πάσχα, χρόνο παρά χρόνο. Τώρα κάθε πέντε χρόνια βγαίνουν τις εορτές του Πάσχα σε ρεπό ή άδεια. Τρέχουν πανικόβλητοι από ασθενή σε ασθενή χωρίς να προλαβαίνουν να παίρνουν μέτρα αντισηψίας και ατομικής καθαριότητας. Εξάλλου τα Νοσοκομεία δεν διαθέτουν τα μέσα (σαπούνια, χειροπετσέτες, αντισηπτικά υγρά).
Πώς να μην θερίζουν οι Νοσοκομειακές Λοιμώξεις!!!
      3.000 θάνατοι κατ’ έτος σχετίζονται με τις Νοσοκομειακές Λοιμώξεις. Ο αριθμός των Νοσηλευόμενων Ασθενών που νοσεί από Νοσοκομειακές Λοιμώξεις στα Νοσοκομεία της χώρας μας, είναι τριπλάσιος από τις άλλες χώρες της Ευρώπης.
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΨΕΜΑΤΑ.....
      Ο κος Τσίπρας παρέλαβε την τακτική ετήσια χρηματοδότηση στα Νοσοκομεία 1,5δις ευρώ.
Σαν σήμερα 3 Απρίλη 2015 εξήγγειλε ότι θα αυξηθεί.
Τελικά τι έγινε;
      Μειώθηκε 350εκ. ευρώ. Με βάση τα στοιχεία του τρέχοντος προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας που είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας και της ΠΟΕΔΗΝ, η ετήσια χρηματοδότηση στα Νοσοκομεία είναι 1,156 δις ευρώ.
      Ταυτόχρονα οι προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων επιβαρύνθηκαν σε σχέση με την προ Τσίπρα περίοδο, με την χορήγηση των ακριβών φαρμάκων (με τις προηγούμενες κυβερνήσεις χορηγούνταν μέσω του ΕΟΠΥΥ). Επιβαρύνθηκαν επίσης με την περίθαλψη (σωστά) των οικονομικά αδυνάτων, χωρίς όμως να λαμβάνουν επιπλέον χρηματοδότηση αν και αυξήθηκε η υγειονομική περίθαλψη για το σκοπό αυτό 2% στους μισθούς και τις συντάξεις (και επέκταση στις επικουρικές).
      Παρότι το εν λόγω ισοδύναμο μέτρο μας στοίχισε 900εκ ευρώ, ούτε ένα ευρώ από αυτά δεν καταλήγει στα Νοσοκομεία.
Τα Νοσοκομεία οφείλουν σε ληξιπρόθεσμα 1δις ευρώ (στοιχεία ΓΛΚ).
      Το χειρότερο όλων είναι όμως ότι προσαρμόζουν τα λειτουργικά τους έξοδα με βάση τους εγκεκριμένους προϋπολογισμούς, οι οποίοι διαμορφώνονται με βάση την συνολική ετήσια κρατική χρηματοδότηση. Όταν η ζήτηση σε υπηρεσίες αυξάνονται χρόνο με το χρόνο και οι προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων είναι μειωμένοι 60% από την αρχή της κρίσης και 20% από το έτος 2014, είναι σαφές ότι υποβαθμίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
      Στερεύουν οι κωδικοί για φάρμακα, αναλώσιμα, υγειονομικό υλικό, για αγορά υλικών καθαριότητας, χειρουργικών υλικών κλπ.
       Τραγικό είναι ότι μηδενικοί είναι οι κωδικοί των προϋπολογισμών των Νοσοκομείων για συντήρηση, επισκευή, ανανέωση της υλικοτεχνικής υποδομής, της ξενοδοχειακής υποδομής και του Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.
      Γι’ αυτό και ότι χαλάει (αναισθησιολογικά, χειρουργικά μηχανήματα, αξονικοί, ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα, μηχανήματα αιμοκάθαρσης κ.α.) μένουν χαλασμένα έως ότου βρεθεί, εάν βρεθεί, κάποια Δωρεά.
       Οι Τεχνικές Υπηρεσίες των Νοσοκομείων αποδεκατίστηκαν. Δέκα χρόνια έχει να προσληφθεί τεχνίτης. Με μηδενικούς κωδικούς στους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων είναι αδύνατον να συντηρήσουν, να επισκευάσουν, να καλλωπίσουν τους χώρους των Νοσοκομείων. Οι συνθήκες Νοσηλείας είναι τριτοκοσμικές.
Γι’ αυτό θερίζουν οι Νοσοκομειακές Λοιμώξεις.
       Τα Κέντρα Υγείας κλείνουν μεσημέρι λόγω ελλείψεων ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού. Δεν είναι σε θέση να κάνουν μια Γενική Αίματος και μία Ακτινογραφία. Δεν είναι σε θέση να συντηρήσουν την κτιριακή υποδομή, να προμηθευτούν τα απαραίτητα υλικά.     Μόνο με Δωρεές ή εράνους μεταξύ των εργαζόμενων.
Που είναι η ενίσχυση σε προσωπικό και χρηματοδότηση κύριε Τσίπρα;
Μαύρη λοιπόν επέτειος η σημερινή.
ΤΡΙΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΑ ΨΕΜΑΤΑ του κου ΤΣΙΠΡΑ.
Καμία ευαισθησία!!!
Δείτε σχετικά βίντεο από Νοσοκομεία.
Από την Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: