Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

Πάτρα: Κλινικές... πάνε κι έρχονται

        Το  σαββατοκύριακο θα ολοκληρωθεί η μεταφορά των κλινικών οι οποίες στεγάζονται σήμερα στο 409 κι έτσι το νοσοκομείο της πόλης θα επανέλθει σε ρυθμούς προ του 2008 υπό εντελώς διαφορετικές όμως συνθήκες.
         Οι ασθενείς του νοσοκομείου απολαμβάνουν τις άριστες συνθήκες που επικρατούν και το προσωπικό χαίρεται να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Ωστόσο η συντήρηση των χώρων στο επίπεδο που βρίσκονται σήμερα απαιτεί τη συνεργασία όλων. «Το νοσοκομείο είναι της πόλης. Ιδιοκτήτες του κτιρίου είναι όλοι οι πολίτες κι επομένως οφείλουν να του συμπεριφέρονται αναλόγως. Εάν συνεργαστούμε όλοι μαζί θα μπορέσουμε να το διατηρήσουμε σε άριστο επίπεδο. Εάν όμως δεν το σεβαστούμε τότε πολύ σύντομα θα έρθουμε αντιμέτωποι με φθορές» αναφέρει ο κ. Σερεμέτης.
       Η λειτουργικότητα του κτιρίου έχει ήδη δοκιμαστεί με τις πρώτες κλινικές που έχουν μεταφερθεί και το αποτέλεσμα είναι θετικότατο. Το επόμενο δύσκολο κομμάτι το οποίο θα εξελιχθεί το τριήμερο Παρασκευή 7, Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Απριλίου αφορά τη μεταφορά των κλινικών του 409.
        Με την ολοκλήρωση της μεταφοράς του 409 θα απομείνει μόνο το Νοσημάτων Θώρακος. Οπως μας είπε ο κ. Σερεμέτης ο προγραμματισμός που έχει γίνει προβλέπει τη μεταφορά του μετά το Πάσχα. «Τότε θα έχουν μειωθεί και ιώσεις θα έχει περιοριστεί ο αριθμός των νοσηλευομένων κι επομένως θα είναι η μεταφορά πιο εύκολη» εξηγεί ο κ. Σερεμέτης.
       Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο διοικητής, η ΩΡΛ και η Οφθαλμολογική Κλινική θα στεγαστούν στον 7ο όροφο του κτιρίου. Στον 2ο όροφο θα στεγαστεί η Γυναικολογική Κλινική και στον 1ο το μαιευτήριο και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών. Η Ουρολογική Κλινική και η Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής θα στεγαστούν στο 2ο όροφο της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου. «Θα είναι ένα δύσκολο τριήμερο διότι όπως αντιλαμβάνεστε μιλάμε για περίπου έξι κλινικές και τμήματα. Ηδη με απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας έχουν αλλάξει οι εφημερίες των ημερών εκείνων αλλά καλούμε τους πολίτες να δείξουν κατανόηση και να μην προσέρχονται στο νοσοκομείο προς αποφυγής της ταλαιπωρίας των ίδιων αλλά τη διευκόλυνση της μεταφοράς και στέγασης των κλινικών μας».
ΜΑΡΙΝΑ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ
Από την έντυπη έκδοση της Εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: