Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Χρυσοχοΐδης σε Διοικητές Νοσοκομείων: Οδηγία για 24ωρο «αλέρτ» και… απαγόρευση επικοινωνίας - «Όποιος δεν μπορεί να το πει»

Τις πρώτες οδηγίες του σε όλους τους διοικητές των νοσοκομείων της χώρας έδωσε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια της πρώτης γιγαντιαίας τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την διαδικασία παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο υγείας.

Οδηγία Χρυσοχοΐδη για 24ωρο «αλέρτ»

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που συγκάλεσε μετά την ορκωμοσία σύσκεψη παρουσία όλων των στελεχών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, έδωσε τις πρώτες οδηγίες για το τι θα πρέπει να πράξουν στα νοσοκομεία που διοικούν. Ο νέος υπουργός υγείας με αυστηρό ύφος ζήτησε από τους διοικητές των νοσοκομείων να είναι σε επαγρύπνηση όλο το εικοσιτετράωρο ώστε να αντιμετωπίζουν τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του ethnos.gr, σημείωσε ότι θα πρέπει να δίνεται βάρος ακόμη και στις λεπτομέρειες που μπορεί να καταγράφονται μέσα στα νοσοκομεία, όπως εάν υπάρχουν προβλήματα τεχνικής φύσεως στις υποδομές, οι οποίες μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των ασθενών.

«Όποιος δεν μπορεί να το πει τώρα»

Ο νέος υπουργός υγείας συνομιλώντας με πάνω από 120 Διοικητές Νοσοκομείων και Διοικητές Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) μέσω τηλεδιάσκεψης, χρησιμοποίησε αυστηρό ύφος για να τονίσει ότι «Όποιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί να μας το πει από τώρα». Κάτι που σημαίνει πως στο άμεσο διάστημα θα προχωρήσει σε… ξεκαθάρισμα των Διοικητών των Νοσοκομείων -οι οποίοι να σημειωθεί ότι έλαβαν παράταση στη θητεία τους λίγο πριν τις εκλογές.

Αξιοσημείωτο είναι πως κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Υγείας, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι θα αλλάξει ο τρόπος Διοίκησης των νοσοκομείων -κάτι που ταυτίζεται με τις τοποθετήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη προεκλογικά ότι θα υιοθετηθούν αξιοκρατικά κριτήρια.

Απαγόρευση απευθείας επικοινωνίας

Κατά τα άλλα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εγκαινιάζοντας έναν νέο τρόπο… επικοινωνίας, εμμέσως πλην σαφώς απαγόρευσε στους άμεσους συνεργάτες του τους Διοικητές των Νοσοκομείων να επικοινωνούν μαζί του. Τους παρέπεμψε στον υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους ο οποίος αναμένεται να αναλάβει ως αρμοδιότητα τα νοσοκομεία, όπως δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Διευκρίνισε, ωστόσο, πως ό,τι και να συμβαίνει στα νοσοκομεία θα πρέπει να ενημερώνουν πρώτα το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ) το οποίο συντονίζει το έργο όλου του ΕΣΥ.

Αναδημοσίευση από: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: