Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Χωρίς ακτινολογικό τμήμα τα Νοσοκομεία του ν. Λασιθίου την Κυριακή – Αναγκαστικά στο Ηράκλειο για υπέρηχο ή αξονικές

Σε κανένα Νοσοκομείο του νομού Λασιθίου δεν εφημερεύει σήμερα Κυριακή το ακτινολογικό τμήμα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Γιώργο Μανουσάκη.

Παρά το γεγονός, οπως αναφέρει, ότι τα νοσοκομεία σε Άγιο Νικόλαο, Σητεία και Ιεράπετρα διαθέτουν τρεις αξονικούς τομογράφους, εντούτοις το οτι σε αυτά έχουν μείνει μόνο 4 ακακτινολόγοι, έχει ως αποτέλεσμα τη μη εφημερία του ακτινολογικού για σήμερα σε κανένα Νοσοκομείο του Λασιθίου.

Κάτι που με τη σειρά του οδηγεί ντόπιους και επισκέπτες της περιοχής να πρέπει να μεταβούν στο Ηράκλειο για αξονική ή υπέρηχο.

Ο κ. Μανουσάκης διευκρινίζει ότι για το παραπάνω γεγονός δεν ευθύνεται ούτε η διοίκηση των νοσοκομείων ούτε οι ίδιοι οι ιατροί, αφού στον προγραμματισμό εφημεριών εξαντλειται ο αριθμός των νόμιμων εφημεριών που αντιστοιχεί σε κάθε ακτινολόγο. “Για το παραπάνω γεγονός ευθύνεται η έλλειψη ακτινολόγων και γενικά ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία του ΕΣΥ αφού λόγω των χαμηλών αμοιβών και των δύσκολων συνθηκών εργασίας οι νέοι ιατροί δεν προτιμούν το ΕΣΥ με αποτέλεσμα οι περισσότερες προκηρύξεις στα νοσοκομεία της περιφέρειας να βγαίνουν άγονες. Προσφατα μάλιστα προκηρύχθηκαν τρεις θέσεις ακτινολόγων στα νοσοκομεία Αγ. Νικολάου, Σητείας και Ιεράπετρας και δεν βρέθηκε κανένας υποψήφιος. Μοναδική λύση για να λυθεί το πρόβλημα και να επιβιώσουν τα νοσοκομεία της περιφέρειας είναι η παροχή κινήτρων με δραστική αύξηση μισθών και βελτίωση των συνθηκών εργασίας”.

Αναδημοσίευση από: anatolh.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: