Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Αίγιο: Γυαλιά-καρφιά τα έκανε μεθυσμένος ασθενής – Επιτέθηκε σε γιατρούς καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Επίθεση από έναν μεθυσμένο ασθενή δέχτηκαν γιατροί, τραυματιοφορέας αλλά και μία ασθενής στο νοσοκομείο Αιγίου, τα ξημερώματα της Τετάρτης, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Όπως αναφέρει, όλα συνέβησαν στις 3:45 τα ξημερώματα, όταν ένα ασθενοφόρο μετέφερε τον μεθυσμένο Ρομά στα επείγοντα του νοσοκομείου Αιγίου. Με το που μπήκε στα ιατρεία, άρχισε να χτυπάει όποιον έβρισκε μπροστά του, επιτέθηκε σε μία ασθενή, σε γιατρούς και έναν τραυματιοφορέα, ενώ έσπαγε ό,τι έβρισκε μπροστά του, εκσφενδονίζοντας μπουκάλια.

«Όλοι οι συνάδελφοι και η ασθενής έφαγαν ξύλο. Ο τραυματιοφορέας έχει κάταγμα στο δάχτυλο του χεριού. Οι υπόλοιποι συνάδελφοι κλειδώθηκαν μέσα και φώναξαν την αστυνομία, η οποία προσήλθε σε 10 λεπτά και γλυτώσαμε τα χειρότερα», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν ανάλογα περιστατικά με επιθέσεις Ρομά υπό την επήρεια ουσιών ή αλκοόλ στα εφημερεύοντα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, επισημαίνει. Όπως τονίζει, «η αστυνομία τους ξέρει με τα μικρά ονόματα. Οι συνάδελφοι δεν τολμούν να κάνουν μηνύσεις φοβούμενοι την στοχοποίηση. Οι διοικήσεις των νοσοκομείων δεν κάνουν μηνύσεις κι έτσι γινόμαστε στόχος συχνών επιθέσεων από Ρομά, που μάλλον δεν  δείχνουν να φοβούνται την αστυνομία. Πριν θρηνήσουμε θύματα συναδέλφους από ξυλοδαρμό να πάρουν μέτρα οι διοικούντες το σύστημα. Οι διοικήσεις των νοσοκομείων και κέντρων υγείας να προστατεύσουν τους συναδέλφους υποβάλλοντας μηνύσεις και να κάνουν προσλήψεις προσωπικού ασφάλειας (ΣΟΧ)», τονίζει και ζητά να γίνονται συχνές περιπολίες της αστυνομίας στους δρόμους γύρω από τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας, αλλά και να υπάρξει επικοινωνία των ιθυνόντων με τους επικεφαλής των Ρομά για το θέμα.

Αναδημοσίευση από: enikos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: