Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Εισαγγελική παρέμβαση για τον 6χρονο που δεν έβρισκε αξονικό τομογράφο ενώ αιμορραγούσε

Εισαγγελική παρέμβαση θα υπάρξει για την υπόθεση του 6χρονου που έψαχνε και δεν έβρισκε αξονικό τομογράφο, ενώ αιμορραγούσε.

Σύμφωνα με το GRtimes.gr, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής έδωσε εντολή στην εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Το ζητούμενο είναι να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και της παράβασης καθήκοντος που κυρίως αφορά τις ευθύνες του δημοσίου νοσοκομείου όπου διακομίστηκε το παιδί.

Με ασθενοφόρο του «Χαμόγελου του Παιδιού», συνοδευόμενος από τους γονείς του, ο 6χρονος περιφερόταν στα νοσοκομεία καθώς τραυματίστηκε με το πατίνι του και άρχισε να αιμορραγεί από το αυτί.

Άμεσα το παιδί μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, ωστόσο ο τομογράφος ήταν χαλασμένος. Έτσι, οι γιατροί αποφάσισαν να διακομιστεί στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», ωστόσο εκεί ο τομογράφος δεν έχει πρωτόκολλα για παιδιά κάτω των 10 ετών και οι γιατροί δεν πήραν την ευθύνη.

Το παιδί επέστρεψε στο Ιπποκράτειο και εκεί αποφάσισαν πως θα πρέπει να πάει σε ιδιωτική κλινική με έξοδα του νοσοκομείου για να γίνει η αξονική τομογραφία. Το παιδί αιμορραγούσε για περίπου 3 ώρες και είχε κάκωση στο λιθοειδές οστό, ενώ τώρα είναι καλά στην υγεία του.

Αναδημοσίευση από: pelop.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: