Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

«Καμπανάκι» ΠΟΕΔΗΝ για το Αττικό: Γεμάτες όλες οι κλίνες και πολλά ράντζα στους διαδρόμους

Το «καμπανάκι» για τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΕΣΥ (και) στην Αττική έκρουσε η ΠΟΕΔΗΝ, παρουσιάζοντας ως παράδειγμα το Αττικό Νοσοκομείο.

«Αν θέλει κανείς να διαπιστώσει την κατάσταση του ΕΣΥ και στην Αττική, να επισκεφθεί το Αττικό σήμερα, δύο ημέρες μετά την εφημερία», σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

«Επισκέφθηκα σήμερα το πρωί την πανεπιστημιακή κλινική ΩΡΛ και τη δερματολογική του Αττικού Νοσοκομείου δύο ημέρες μετά την εφημερία.

Η δυναμικότητα της κλινικής είναι 32 κλίνες», ανέφερε ο ίδιος και πρόσθεσε:

«Οι Γιατροί και οι Νοσηλευτές με ενημέρωσαν ότι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς ΩΡΛ και δερματολογικοί είναι επτά. Και όμως δύο ημέρες μετά την εφημερία είναι γεμάτες οι 32 κλίνες και έχουν πολλά ράντζα με ασθενείς στο διάδρομο. Οι ασθενείς οι υπόλοιποι των επτά σε ΩΡΛ και δερματολογική κλινική νοσηλεύονται με παθολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα.

Γιατί;».

«Οι παθολογικές και πνευμονολογικές κλινικές είναι γεμάτες. Όχι μόνο οι θάλαμοι αλλά και οι διάδρομοι», υπογράμμισε ο κ. Γιαννάκος και διερωτήθηκε:

«Πώς μπορεί η εν λόγω κλινική να παρέχει ασφαλείς υπηρεσίες με ασθενείς ΩΡΛ, δερματολογικά, παθολογικά, πνευμονολογικά προβλήματα;».

«Μάλιστα με ενημέρωσαν ότι πολλά παραπεμπτικά εισαγωγής ασθενών έχουν οδηγία από τους γιατρούς της εφημερίας ότι χρήζουν νοσηλεία σε κλίνη και όχι σε ράντζο. Δηλαδή οι υπόλοιποι έχουν ανάγκη νοσηλείας σε φορείο ή σε καναπέ όπως χαρακτηριστικά μου ανέφερε νοσηλεύτρια της κλινικής»

Αναδημοσίευση από: ieidiseis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: