Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Ο λαός και οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν τις υπηρεσίες Υγείας που τους αξίζουν

Χρονικό ενός προδιαγεγραμμένου εγκλήματος χαρακτήρισε τους τρεις θανάτους σε Κω, Ν. Μάκρη και Χαλκιδική, λόγω των τραγικών ελλείψεων στο ΕΚΑΒ, η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ σήμερα Παρασκευή 9 Ιούνη.

Σημείωσε πως οι γιατροί και υγειονομικοί επανειλημμένως έχουν απαιτήσει την κάλυψη των κενών σε προσωπικό και μεταφορικά μέσα (ασθενοφόρα, πλωτά) στις διακομιδές, αλλά η κυβέρνηση επέλεξε να παραδώσει τον τομέα της δευτερογενούς διακομιδής στους ιδιώτες.

Κατήγγειλε ότι λόγω της ασκούμενης πολιτικής, στην Αττική λειτουργούν μόλις 49 ασθενοφόρα για να εξυπηρετήσουν πάνω από 3,5 εκατομμύρια κατοίκους όταν έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον 120.

Τα τελευταία χρόνια δεν έχουν γίνει προσλήψεις προσωπικού στο ΕΚΑΒ, ούτε καν για να καλύψει τα κενά από τις συνταξιοδοτήσεις των εργαζομένων που τα δύο τελευταία χρόνια ανέρχονται στις 250 και οι προσλήψεις είναι μόλις 46. 

Σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του πρώην υπουργού Υγείας ότι δεν συμφέρει η λειτουργία δομών Υγείας όλο τον χρόνο σε τουριστικούς προορισμούς, σημείωσε ότι «αυτή η πολιτική είναι βαρβαρότητα, που δεν μπορούμε να τη δεχθούμε», ενώ κατήγγειλε πως ο ιδιωτικός τομέας Υγείας κάνει χρυσές μπίζνες, αξιοποιώντας ακριβώς τα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας που έχει προκαλέσει η ασκούμενη πολιτική.  

Σημείωσε πως οι υποσχέσεις που δίνουν προεκλογικά τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας είναι ψέματα και ο κόσμος πρέπει να το λάβει υπόψη του ενόψει και των εκλογών και με τη στάση του να διεκδικήσει τις υπηρεσίες Υγείας που του αξίζουν με δεδομένο ότι η επιστήμη έχει κάνει άλματα και δεν μπορεί να χάνονται άδικα ανθρώπινες ζωές.  

Αναδημοσίευση από: 902.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: