Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

Σοκ στο ΠΑΓΝΗ: Κατέρρευσαν μια νοσηλεύτρια και μια καθαρίστρια εν ώρα εργασίας – Με “μπαλονάκι” σώθηκε η μια!

Μια νοσηλεύτρια και μια καθαρίστρια κατέρρευσαν αυτή την εβδομάδα στο ΠΑΓΝΗ σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μια έκανε διπλό μπαλονάκι, η άλλη παρ’ ολίγον να βρεθεί διασωληνωμένη και ευρισκόμενη στα όρια του εγκεφαλικού. Το διπλό περιστατικό έχει θορυβήσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου καθώς μπορεί τα τρία περιστατικά να ήταν ασύνδετα μεταξύ τους ωστόσο έτυχε να εκδηλωθούν σχεδόν ταυτόχρονα.

Το όλο θέμα έχει δημιουργήσει τεράστιο θόρυβο στο νοσοκομείο όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ενώ το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ εφόσον ισχύουν οι πληροφορίες αυτές οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα ανακοίνωση σχετικά με τα τρία περιστατικά καθώς και να αναφερθεί και στις συνθήκες εργασίας εντός του νοσοκομείου, αν απαιτείται υπερ-εντατικοποίηση της εργασίας για να βγουν οι βάρδιες ή να διαψεύσει το όλο ζήτημα. Ανάλογη αντίδραση θα πρέπει να υπάρξει και από πλευράς της Διοίκησης του ΠΑΓΝΗ που προφανώς θα έχει χρειαστεί να ασχοληθεί με τα περιστατικά αφού πρόκειται για την κατάρρευση τριών εργαζομένων του νοσοκομείου και αν αληθεύουν οι πληροφορίες εν ώρα εργασίας! Μάλιστα δεν είναι τα μοναδικά. Πληροφορίες του neakriti.gr αναφέρουν ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχουν παρουσιαστεί και άλλα περιστατικά με υπέρταση εργαζομένων μέσα στη βάρδια τους.

Πηγή: Ιστοσελίδα εφημερίδας ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ

Τρία περιστατικά κατάρρευσης εργαζομένων εν ώρα εργασίας συνέβησαν στο ΠΑΓΝΗ τις τελευταίες ημέρες, επιβεβαιώνοντας την οριακή κατάσταση του προσωπικού των νοσοκομείων, εξαιτίας της έλλειψης εργαζομένων και των εντατικοποιημένων ρυθμών εργασίας που αναγκάζεται το υπάρχον προσωπικό.

Σε δήλωσή του για το θέμα, ο Δημήτρης Βρύσαλης, πρόεδρος των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ σημείωσε τα εξής:

«Το τελευταίο διάστημα έχουμε πολλές περιπτώσεις υγειονομικών που καταρρέουν εν ώρα εργασίας πέφτοντας θύματα υπερκόπωσης εντατικοποίησης Συγκεκριμένα δύο συναδέλφισσες, (μία καθαρίστρια και μία νοσηλεύτρια) χρειάστηκαν να δεχτούν άμεση ιατρική παρέμβαση, νοσηλεία στο νοσοκομείο.

Σε ένα νοσοκομείο που είναι υποστελεχωμένο από προσωπικό 600 κενές θέσεις, που 1 καθαρίστρια έχει ευθύνη 10 κλινικές, 1 μεταφορέας νύχτα είναι για όλο το νοσοκομείο, 1 νοσηλεύτρια και 1 βοηθός νοσηλευτή για 40, 50 ασθενείς. Όλα αυτά σε μια περίοδο που τα νοσοκομεία της περιοχής στενάζουν από τις τραγικές ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, που η μία κλινική μετά την άλλη έχουν πληρότητες που φτάνουν στο 100%, που έχει αυξηθεί η προσελεύσεις τα ΤΕΠ.

Την ίδια στιγμή το εναπομείναν προσωπικό εργάζεται με αυταπάρνηση με χρωστούμενα ρεπό και συνεχόμενες βάρδιες, ωθούμενο στην εξουθένωση.

Τα τελευταία περιστατικά λοιπόν δεν μπορεί παρά να εντάσσονται σε αυτό το πλαίσιο ως εργατικά ατυχήματα και μοναδικός υπαίτιος είναι οι έως τώρα κυβερνήσεις, το υπουργείο και η 7 ΥΠΕ με τη συνεχή υποχρηματοδότηση της Υγείας, τη υποστελέχωση, την εντατικοποίηση διαιώνιση της εργασιακής ομηρίας, τους χαμηλούς μισθούς κα.

Και μην μας πει η διοίκηση και τα παπαγαλάκια τους ότι ήταν τυχαίο, και υπάρχει ατομική ευθύνη για την υγεία του καθενός μας.

Ποια είναι όμως η κοινωνική ευθύνη κυβέρνησης – υπουργείου -7ης ΥΠΕ – διοικήσεων;

Που μας υποχρεώνουν να δουλεύουμε σερί βάρδιες, εκτελώντας δουλειά για 2 και 3 εργαζόμενους, που μας μεταφέρουν τα αδιέξοδα της δίκης πολιτικής στις πλάτες μας.

Που μας οφείλονται 20.000 μέρες ρεπό και άδειες.

Που μας υποχρεώνουν να δουλεύουμε με υποστελέχωση για να πάρουμε τις οποίες άδειες μας δίνουν.

Ως εδώ! Να μη γίνουμε μάρτυρες άλλων τέτοιων περιστατικών που μπορούν να καταλήξουν σε ακόμα πιο τραγικά γεγονότα

• Να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς των συνεχόμενων βαρδιών χωρίς ανάπαυση.

• Να χορηγηθούν 15 μέρες καλοκαιρινή άδεια στο προσωπικό.

• Να γίνουν άμεσες Προσλήψεις μόνιμου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού – μονιμοποίηση συμβασιούχων. Ένταξη στα ΒΑΕ.

• Να σταματήσουν οι πολλαπλές αναθέσεις εργασίας στο τομέα της νοσηλευτικής υπηρεσίας, της καθαριότητας των μεταφορέων.

• Ουσιαστική ενίσχυση του τμήματος της ιατρικής εργασίας, με προσλήψεις γιατρών εργασίας, ουσιαστική παρακολούθηση του συνόλου των εργαζόμενων».

Πηγή: Ιστοσελίδα 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: