Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Κραυγή απελπισίας από καρδιολόγο στην Κω: «Έχω φθάσει στα όριά μου, θέλω βοήθεια» Πηγή: www.rosa.gr

Την απόγνωσή του για τους εξαντλητικούς ρυθμούς εργασίας στους οποίους υποβάλλεται εκφράζει ο μοναδικός καρδιολόγος του «Ιπποκρατείου» στην Κω, Τσετίν Μάντατζη, που από το πρωί βρίσκεται σε διαμαρτυρία στο αύλιο χώρο του νοσοκομείου.

Ο γιατρός, θύμα μαζί με τους ασθενείς της τραγικής υποστελέχωσης των δημόσιων δομών υγείας, κρατάει πλακάτ που γράφει «ΕΧΩ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΜΟΥ, ΘΕΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ», δηλώνοντας την αδυναμία του να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του λόγω πληθώρας περιστατικών.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, εδώ και 8 μήνες βρίσκεται σε υπηρεσία 25 ημέρες τον μήνα, ενώ εδώ και ένα μήνα έχει μείνει μόνος του στην Καρδιολογική Κλινική, καθώς ο δεύτερος καρδιολόγος βρίσκεται σε γονική άδεια.

«Το σκέφτηκα πάρα πολύ για να το κάνω αυτό, έχω τρελαθεί. Θέλω να κάνω υπομονή, δε θέλω να φύγω, αλλά πλέον δε γίνεται», δήλωσε ο γιατρός στο vimatisko. 

Μάλιστα, έκανε λόγο για «κλίκες» μέσα στο νοσοκομείο και κατηγόρησε την Διοίκηση του Νοσοκομείου για αδιαφορία, καθώς ενώ τους έχει μεταφέρει το τι συμβαίνει, δεν έχει γίνει τίποτα.

Χωρίς παθολόγο και παιδίατρο το νοσοκομείο

Η τραγική κατάσταση για ασθενείς και προσωπικό εντείνεται και από την έλλειψη ζωτικής σημασίας ειδικοτήτων στο νοσοκομείο, όπως παθολόγου και παιδιάτρου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο παθολόγος που κλήθηκε με ολιγοήμερη απόσπαση  από το νοσοκομείο της Σύρου να καλύψει τη κλινική αποχώρησε, ενώ η επόμενη γιατρός που είχε αποσπασθεί, αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. 

Υπενθυμίζεται ότι η παθολογική κλινική παραμένει χωρίς γιατρούς εδώ και ενάμιση χρόνο, μετά τη παραίτηση Διευθυντή και επιμελήτριας και το πρόβλημα προσπαθεί να το αντιμετωπίσει το Υπουργείο Υγείας με αποσπάσεις ιατρών από άλλα Νοσοκομεία.

Παράλληλα, η έλλειψη παιδιάτρου εντείνει το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Ιδρύματος σε βασικές ιατρικές ειδικότητες και αυξάνει τις διακομιδές.

Να σημειωθεί ότι άλλη μια αεροδιακομιδή παιδιού με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιήθηκε από Κω σε Νοσοκομείο της Αττικής και μόλις πριν από λίγη ώρα διακομίστηκε τουρίστας με οίδημα εγκεφάλου στο Νοσοκομείο Ρόδου. 

«Εντείνεται η ανασφάλεια και η ανησυχία»

Για «επιδείνωση της κατάστασης μέρα με τη μέρα» κάνουν λόγο, μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, οι εκπρόσωποι των Νοσοκομειακών Γιατρών.

«Η έλλειψη Παθολόγων Παιδιάτρων και Καρδιολόγων εντείνει την ανασφάλεια και την ανησυχία καθώς αυξάνεται και ο τοπικός πληθυσμός λόγω τουρισμού και τα περιστατικά πολλαπλασιάζονται. Αυτή τη περίοδο οι διαμένοντες στο νησί μαζί με τους τουρίστες, ξεπερνούν τους 150.000 ενώ το ελάχιστο ιατρικό προσωπικό καλείται να αντιμετωπίσει και συμβάντα από γειτονικά νησιά» υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Ιατρών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Κω. 

Αναδημοσίευση από: rosa.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: