Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Ακόμη ένα περιστατικό λεκτικής βίας αυτή τη φορά στην Β' Παθολογική του Νοσοκομείου μας

Ακόμη δεν έχουν προλάβει να θεραπευτούν οι κακώσεις στη Συναδέλφισσα της Παθολογικής κλινικής από την σωματική βία που της ασκήθηκε πριν λίγες ημέρες, χθές είχαμε και άλλο περιστατικό βίας, αυτή τη φορά λεκτικής βίας στην Β΄Παθολογική του Νοσοκομείου μας, όπου συνοδός ασθενούς αρνιόταν πεισματικά να εξέλθει του θαλάμου νοσηλείας έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η ιατρική επίσκεψη.

Η άρνηση της συνοδού συνοδεύτηκε στη συνέχεια σε επίθεση με αγοραίες εκφράσεις απέναντι στο ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό.

Είναι αδιανόητο οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία να εργαζόμαστε κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες και ταυτόχρονα να βιώνουμε αυτή την τρομοκρατία.

Εμείς οι εργαζόμενοι τους πολίτες τους θέλουμε μαζί μας και όχι απέναντί μας, γιατί τα προβλήματα μας αφορούν όλους.

Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να θεσπίσει άμεσα το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο και να εφαρμόσει επιτέλους εκείνα τα αποτρεπτικά μέτρα ώστε να μην κινδυνεύει η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων στο ΕΣΥ. Επιτέλους να μπει τέλος στην ατιμωρησία όσων προκαλούν περιστατικά βίας εναντίον των εργαζομένων στα Νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: