Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Θάσος: Τουρίστρια πέθανε στην παραλία περιμένοντας το ασθενοφόρο

Τραγωδία στη Θάσο. Μια γυναίκα από την Τσεχία, που έκανε διακοπές στο νησί, έχασε τη ζωή της στην παραλία της Αστρίδας.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ΚavalaΝews.gr, η γυναίκα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, λίγα δευτερόλεπτα αφότου είχε βγει από τη θάλασσα, κατέρρευσε.

Στο σημείο κλήθηκε ιδιώτης γιατρός ο οποίος διαπίστωσε τον θάνατο της γυναίκας, ηλικίας 45 έως 50 ετών. Το πτώμα της άτυχης γυναίκας παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει διαταχθεί νεκροψία-νεκροτομή.

Αυτόπτες μάρτυρες τονίζουν στο kavalanews πως για 30 – 40 λεπτά, τέσσερις Ρουμάνοι τουρίστες στην παραλία προσπαθούσαν να της κάνουν ανάνηψη και καταγγέλλουν πως το ασθενοφόρο έφτασε ύστερα από 51 λεπτά. Όπως λένε, οι διασώστες απλά διαπίστωσαν τον θάνατό της, καθώς ήταν αργά για να της παρασχεθεί οποιαδήποτε βοήθεια.

Ρουμάνοι τουρίστες κάνουν έκκληση μέσω του Forum Thassos, στις τοπικές και τις εθνικές αρχές για αξιοπρεπείς ιατρικές συνθήκες για τους τουριστικούς προορισμούς. Σύμφωνα με το τοπικό ΜΜΕ, το τραγικό περιστατικό έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τουρίστες που αναφέρουν στα social media ότι διαθέτουν ιδιωτική ασφάλιση, αλλά είναι άχρηστη καθώς υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο στο νησί.

πηγή enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: