Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

«Οδύσσεια» και μήνες αναμονής για έναν υπέρηχο μαστού

Ακόμα και έξι μήνες θα πρέπει να περιμένει μία γυναίκα που θέλει να κάνει υπέρηχο μαστού στο Γενικό Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, της Πάτρας

Το γεγονός ότι το να κλείσεις ραντεβού γι΄αυτή την εξέταση είναι μία μικρή «οδύσσεια» διαπίστωσε αναγνώστρια του thebest.gr.

Όπως αναφέρει η Ελένη Μ., «αρχικά προσπάθησα να κλείσω ραντεβού για έναν υπέρηχο σε κάποιο ιδιωτικό διαγνωστικό Κέντρο καθώς  το έκρινε απαραίτητο ο γιατρός μου μετά από μία μαστογραφία που έδειχνε όζους. Τη μαστογραφία την έκανα μέσω του Εθνικού Προγράμματος για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού «Φώφη Γεννηματά»

Από τα ιδιωτικά με ενημέρωσαν ότι δεν μπορεί αυτό να γίνει μέσω ΕΟΠΠΥ καθώς δεν καλύπτει την εξέταση κι έτσι αποφάσισα να προσπαθήσω να κλείσω ραντεβού στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας. Με ενημέρωσαν ότι μέχρι τέλος Δεκεμβρίου δεν υπάρχει διαθέσιμο ραντεβού»

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής του νοσοκομείου, Παναγιώτης Δημόπουλος, διαβεβαίωσε πώς τα περιστατικά που πρέπει να εξεταστούν άμεσα έχουν προτεραιότητα.

Όπως ανέφερε, «υπάρχει μεγάλη ζήτηση για υπέρηχους μαστών από όλες τις ηλικίαες, ειδικά μετά την πανδημία. Κι επειδή αυτή η εξέταση γίνεται τρεις φορές την εβδομάδα, υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Συνήθως προηγούνται περιστατικά που έχουν σοβαρές ενδείξεις ότι πρέπει η εξέταση να γίνει άμεσα, σε συνεννόηση με τους γιατρούς. Οι περιπτώσεις που δεν έχουν  ενδείξεις πάνε πιο πίσω συνήθως. Αν υπάρχει όμως κάτι επείγον γίνεται άμεσα».

Αναδημοσίευση από: thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: