Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

ΠΟΕΔΗΝ: 7 νέα κρούσματα στρεπτόκοκκου σε παιδιά στη Νάουσα -Τα τρία από το περιβάλλον του 8χρονου που κατέληξε

Ανησυχία επικρατεί μετά τον θάνατο του 8χρονου στην Ημαθία από στρεπτόκοκκο τύπου Α στην Ημαθία Νάουσας, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στις υγειονομικές αρχές.

Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, έχουν εντοπιστεί ακόμη επτά νέα κρούσματα στρεπτόκοκκου στο Νοσοκομείο Νάουσας, τα τρία εκ των οποίων ανήκουν στον στενό κύκλο του 8χρονου που κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα έγινε γνωστό πως και ο 9χρονος ξάδερφος του άτυχου 8χρονου νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη με συμπτώματα που παραπέμπουν σε στρεπτόκοκκο τύπου Α.

ΠΟΕΔΗΝ: 21 τεστ σε παιδιά για στρεπτόκοκκο, τα 7 θετικά

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος Μιχάλης Γιαννάκος, αναφέρει: «Ο θάνατος του 8χρονου είναι ένα τραγικό γεγονός που έχει συγκλονίσει όλους μας. Αρκετές φορές έχουμε καταγγείλει τις τραγικές ελλείψεις γιατρών βασικών ειδικοτήτων στα περιφερειακά νοσοκομεία. Όμως, το Νοσοκομείο της Νάουσας διαθέτει επαρκή στελέχωση σε παιδιάτρους. Υπηρετούν πέντε παιδίατροι στο νοσοκομείο και λειτουργεί τμήμα βραχείας νοσηλείας 4 κλινών για παρακολούθηση των παιδιών που προσέρχονται.

Εάν τα παιδιά που προσέρχονται χρήζουν νοσηλείας, διακομίζονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Παραμένει το πρόβλημα της έλλειψης ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ, όπου για όλη τη ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ έχουμε 8 κλίνες ΜΕΘ διαθέσιμες στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Είναι σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα, το πόρισμα της οποίας αναμένουμε. Θα πρέπει όμως να πούμε ότι οι πέντε παιδίατροι του Νοσοκομείου Νάουσας είναι εξαίρετοι επιστήμονες που έχουν σώσει πολλά παιδιά της περιοχής. Έως τώρα στο Νοσοκομείο της Νάουσας έχουν προσέλθει 21 παιδιά και έκαναν το τεστ για στρεπτόκοκκο (Strep Test) και βρέθηκαν τα 7 θετικά. Τα τρία από το περιβάλλον του 8χρονου παιδιού. Τους χορηγήθηκε αντιβίωση και πήγαν σπίτι τους. Νοσηλεύεται στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ένα 9χρονο παιδί συγγενής του 8χρονου, που διεκομίσθη από Νάουσα με ασθενοφόρο, σε σταθερή καλή κατάσταση, θετικό στον στρεπτόκοκκο. Προσοχή λοιπόν στους γονείς».

Ο θάνατος του 8χρονου από στρεπτόκοκκο

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος 8χρονος είχε διακομιστεί το περασμένο Σάββατο στο Νοσοκομείο της Νάουσας με πυρετό και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Την επομένη παρουσίασε επιδείνωση και μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη, αρχικά στο Νοσοκομείο Γεννηματάς και έπειτα στο Ιπποκράτειο, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε. To παιδί υπέστη ανακοπή και, παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έκαναν οι γιατροί, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Αναδημοσίευση από: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: